Recomandările polițiștilor timișeni: Cum să conduci pe timp de iarnă fără să ajungi cu mașina în șanț

Recomandările polițiștilor timișeni: Cum să conduci pe timp de iarnă fără să ajungi cu mașina în șanț

Recomandările polițiștilor timișeni: Cum să conduci pe timp de iarnă fără să ajungi cu mașina în șanț.

Având în vedere fenomenele meteo care reduc vizibilitatea şi aderenţa părţii carosabile, poliţiştii timişeni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

CITEȘTE ȘI: 2 șoferi din Timiș, prinși la volan drogați sau băuți

Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere, astfel că polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să păstreze o distanţă de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să efectueze manevrele în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) după ce s-au asigurat corespunzător.

Recomandările oamenilor legii

De asemenea, aceștia recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă, pentru a reduce riscul producerii unor evenimente rutiere.

Totodată, acordaţi o atenţie sporită pietonilor în zilele cu ploi, întrucât aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu se asigură la traversare.

Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule!

În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel că poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor.

Nu opriţi sau staţionaţi în locuri unde s-ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier!

În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), circulaţi  cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere şi adoptaţi o manieră preventivă de condus.

Echipați autovehiculul cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fiind obligatorie echiparea acestora cu anvelope de iarnă.

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă) și evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare, folosind cu precădere frâna de motor.

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara acestora, atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

Conduceți prudent! Siguranța dumneavoastră este prioritară!

 

lugojeanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns