Recomandările ISU Timiș, pentru prevenirea incendiilor pe timpul Sărbătorii de Rusalii

Recomandările ISU Timiș, pentru prevenirea incendiilor pe timpul Sărbătorii de Rusalii

Recomandările ISU Timiș, pentru prevenirea incendiilor pe timpul Sărbătorii de Rusalii.

„Pentru o gestionare eficientă a situațiilor de urgență care pot interveni pe timpul acestui weekend, un efectiv de 120 de pompieri militari care încadrează mijloace tehnice specifice, se vor afla zilnic în serviciu operativ fiind pregătiți să acorde asistență medicală de urgență, să intervină pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor din mediile ostile vieții.

Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor, este necesară respectarea câtorva reguli simple, însă foarte importante.

În cazul în care doriți să petreceți acest weekend în mijlocul naturii alături de familie și prieteni, vă recomandăm să respectați măsurile de apărare împotriva incendiilor.

CITEȘTE ȘI: Rusaliile 2022. Semnificații, superstiții și tradiții de Pogorârea Sfântului Duh și Sărbătoarea Sfintei Treimi

– Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi;

– Este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;

– Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc., fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare;

– Nu aruncaţi țigări aprinse la întâmplare, mai ales în zone cu vegetaţie uscată sau în apropierea depozitelor de furaje.

Pentru astfel de situații, vă recomandăm să pregătiți la fața locului mijloace de stingere, cum ar fi o găleată cu apă sau un stingător. Înainte de plecare, stingeți cu grijă focul și acoperiți cenușa cu pământ pentru a preveni producerea unui incendiu.

Supravegheați în permanență copiii, pentru a evita accidentarea acestora sau jocul cu focul.

De asemenea, vă recomandăm să urmăriți prognoza meteo, iar în cazul unor avertizări de fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate în aer liber și urmăriți recomandările autorităților.

Răspunsul la eventualele urgențe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 9 echipaje SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, 2 ambulanțe de terapie intensivă mobilă, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă neonatală, 2 motociclete SMURD și 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a ISU Timiș.

Foto credit: Foto Lau

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *