Canada, în premieră mondială, propune imprimarea avertismentelor de sănătate pe fiecare țigară

Canada, în premieră mondială, propune imprimarea avertismentelor de sănătate pe fiecare țigară

Canada, în premieră mondială, propune imprimarea avertismentelor de sănătate pe fiecare țigară.

Canada propune ca avertismentele de sănătate scrise să fie tipărite pe fiecare țigară, fiind prima țară din lume care face acest lucru, a declarat un ministru federal, conform Reuters.

În 2001, Canada a inovat la nivel mondial prin impunerea avertismentelor ilustrate pe pachetele de țigări. Ministrul Sănătății Mintale și al Adicțiilor, Carolyn Bennett, a declarat că măsura a devenit învechită pentru cei 13% dintre canadieni care fumează în mod regulat.

CITEȘTE ȘI: Uzina Dacia a iniţiat un proces de plecări voluntare. Cine pleacă, poate primi între 16.000 și 105.000 lei net

„Adăugarea avertismentelor de sănătate pe produsele individuale de tutun va contribui la asigurarea faptului că aceste mesaje esențiale ajung la oameni, inclusiv la tinerit”, a declarat ea reporterilor.

În pofida eforturilor depuse timp de decenii, consumul de tutun rămâne principala cauză de îmbolnăvire și de deces prematur în Canada, ucigând aproximativ 48.000 de persoane în fiecare an, a precizat Ottawa într-un comunicat.

O perioadă de consultare publică de 75 de zile va începe la 11 iunie, iar aceasta va sta la baza elaborării noilor reglementări.

Alte măsuri includ extinderea listei existente de riscuri pentru sănătate tipărite pe pachetele de țigări.

Rothmans Benson & Hedges, unitatea canadiană a Philip Morris International, a declarat că propunerile nu vor contribui la reducerea numărului de fumători.

„Credem că alegerile mai bune încep cu o informare mai bună, iar milioanele de fumători adulți actuali ar trebui să aibă acces la informații adecvate despre alternative”, a declarat un purtător de cuvânt prin e-mail.

Filialele British American Tobacco și Japan Tobacco nu au comentat.

Rob Cunningham, de la Societatea Canadiană de Cancer, a declarat că măsurile ar trebui să fie puse în aplicare cât mai curând posibil.

„Un avertisment pe fiecare țigară pur și simplu nu poate fi ignorat, mai ales având în vedere că în Canada se vând peste 20 de miliarde de țigări în fiecare an”, a spus el.

(sursa: Mediafax)

foto: adevarul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *