Reclădim Sacoșu Turcesc!

Astăzi vă propun o călătorie, prin comuna Sacoșu Turcesc. O comună aflată la 20 de kilometri de Timișoara și întinsă pe o suprafață de 124 km². O comună cu oameni frumoși și buni, dar care a evoluat prea puțin în ultimii ani, stagnând într-o zonă uitată și prăfuită a timpului nostru.

Aflat la conducere de 20 de ani, fostul edil al localității, dl. Adrian Koller, a manifestat prea puțin interes pentru modernizarea acesteia. ,,Modernizare” este impropriu spus, atunci când vorbim despre o comună fără trotuare și străzi asfaltate în procent de 98  %, fără gaz, canalizare, puncte sanitare în satele arondate și nici măcar o sală de sport pentru tineri.

Dar să o luăm pe rând:

 • SACOȘU TURCESC – centru de comună.

Cei care își doresc o locuință aici, datorită apropierii de oraș, de cele mai multe ori renunță. Motivul- lipsa utilităților și starea deplorabilă a localității.

 • ULIUC, UNIP, BERINI, STAMORA ROMÂNĂ, OTVEȘTI, ICLODA – sate arondate.

Fără străzi laterale asfaltate, fără trotuare sau apă curentă. Nu mai vorbim de gaz sau canalizare.

În localitățile Stamora Română, Berini , Otvești, rețeaua de alimentare cu apă este abandonată de 9 ani, pierzându-se finanțarea lucrării PNLD 2, în valoare de 680 mii euro.

Ca un ,, plus”, fosta școală din localitatea Unip, renovată acum12 ani, a ajuns o ruină. Un spațiu care ar fi putut fi folosit în alte scopuri.

Satul Berini, parte din Lunca  Pogănișului, o rezervație naturală cu potențial turistic, cu un patrimoniu inestimabil, atât natural cât și cultural, a fost neglijat din toate punctele de vedere, atât al infrastucturii căt și a lipsei de interes administrativ.

De ce s-a ajuns în această situație? Răspunsul a fost mereu același –  Nu sunt bani! Avem și noi o întrebare ,, Despre fonduri cu finanțare (europene, regionale), ați auzit domnule ,,fost primar”?

De fapt, avem mai multe întrebări:

Despre Planul Urbanistic General, început în anul 2008 și neterminat până în prezent, ce ni se poate spune?

O să încercăm să dăm noi un răspuns. Fostul primar nu a manifestat nici o dorință de a termina PUG-ul, motivul fiind defrișarea de către acesta a patrimoniului imobiliar.

Partidul Social Democrat crede cu tărie că împreună cu echipa de consilieri și locuitorii acestei comunități putem schimba destinul comunei noastre.

Vă prezentăm programul electoral al echipei noastre. Un program credibil, profesionist și cu o șansă de reușită de 100%.

 1. Înfiinţarea unei societăţi de interes public a Consiliului Local având ca scop întreţinerea spaţiilor verzi, exploatarea reţelei de apă şi a iluminatului public
  2. Amenajarea de cabinete medicale în toate localităţile
  3. Terminarea şi punerea în funcţiune a reţelelor de apă din localităţile Stamora Română, Berini, Oteveşti şi terminarea investiţiei în reţeaua de apă din localităţile Uliuc, Unip şi Icloda
  4. Completarea iluminatului public pe toată raza localităţilor
  5. Accesarea de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în vederea asfaltării drumurilor laterale şi a trotuarelor
  6. Atragerea de fonduri în vederea construirii unei săli de sport în comuna Sacoşu Turcesc
  7. Terminarea Planului Urbanistic General început în anul 2008
  8. Instalarea aplicaţiei de plăţi online, eliberarea de adeverinţe şi certificate fiscale
  9.  Transparenţă privind investiţiile, cheltuielile şi deciziile Consiliului Local prin transmiterea online a şedinţelor
  10.  Instalarea de WI-FI gratuit în centrul localităţilor
  11. Înfiinţarea unui centru multicultural în Sacoşu Turcesc dedicat tuturor locuitorilor indiferent de vârstă sau etnie, incluzând înfiinţarea unui ansamblu de dansuri populare, ateliere pentru copii şi tineri, activităţi pentru pensionari
  12. Dezvoltarea reţelei de transport public în colaborare cu Societatea de Transport Public Timişoara, prelungirea liniei de transport metropolitane în toate localităţile arondate comunei.

Doar împreună putem contribui la dezvoltarea și modernizarea acestor localități. Este momentul pentru schimbarea de foarte mult timp așteptată!

 

Sper ca în seara de 27 septembrie, alături de echipa mea de consilieri, să fim desemnaţi câştigători ai acestei campanii electorale şi să ne apucăm să reclădim comuna Sacoşu Turcesc pas cu pas după 20 de ani de nepăsare.

Comandat de Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Timiș

Executat de  SC TIMPRESS SA

Cod mandatar financiar: 21200019

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns