Reacţie-surpriză a contracandidatului lui Robu

dominic samuel fritz

Mişcările politice de la Primăria Capitalei au ecou şi la Timişoara. După ce PNL a decis să îl susţină pe Nicuşor Dan de la USR, jocurile au fost încheiate pentru celălalt concurent al Alianţei USR-Plus, Vlad Voiculescu, membru al formaţiunii lui Dacian Cioloş. Mai mult, pentru a nu mai exista nici un fel de discuţii, în spaţiul public a apărut o decizie juecătorească potrivit căreia tatăl lui Vlad Voiculescu a fost colaborator al Securităţii.

Potrivit instanţei, el şi-a turnat foştii colegi de facultate, „consideraţi cu diverse manifestări ostile”. Printre acestea, se număra, de pildă, faptul că unii studenţi ascultau muzică religioasă sau spuneau bancuri politice. Apariţia acestor dezvăluiri a curmat cariera politică a lui Vlad Voiculescu şi i-a făcut pârtie lui Nicuşor Dan de la USR spre Primăria Capitalei. Aşadar, USR a ieşit pe plus din acest scandal.

Surprinzător, însă, Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoara, a sărit în apărarea lui Vlad Voiculescu, cu riscul de a-şi atrage împotriva sa toţi adversarii fostei Securităţii. „Nu știu dacă există un om politic în România cu mai mult bun-simț decât Vlad Voiculescu . Și mai e și al naibii de deștept și competent. Faptul că sistemul îl atacă, folosindu-se de familia lui în cel mai josnic mod posibil, doar arată cât de speriați sunt de apariția unor oameni care ne arată că ar exista și o alternativă la clasa politică actuală”, este mesajul postat de contracandidatul lui Nicolae Robu. Rămâne de văzut dacă această poziţionare a fost un calcul politic, o ieşire publică compensatorie pentru disputa de la Bucureşti sau doar o reacţie spontană a lui Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns