Reacție a artiștilor în problema finanțării rugilor

mihaita ardeleanu 1

Artiștii, producătorii și organizatorii de evenimente muzicale au reacționat imediat după anunțul de intenție al noii conduceri a Consiliului Județean Timiș de a nu mai finanța rugi și chermeze cu pretenții de evenimente culturale.

Reamintim că președintele Alin Nica a declarat că nu mai dorește ca instituția pe care o conduce să finanțeze astfel de acțiuni cu valoare culturală îndoielnică și a dat în lucru realizarea unui ghid în baza căruia să poată fi susținute financiar doar proiecte culturale demne de istoria și tradiția județului Timiș.

Reacția din partea celor implicați nu a întârziat. Mihăiță Ardeleanu, președintele ”Pordampi”, una dintre cele mai importante asociații de promovare a artiștilor și a evenimentelor muzicale, spune că decizia este binevenită și că va reorganiza din temelii inclusiv industria muzicală, punând-o pe baze sănătoase: ”E foarte bine că nu se mai finanțează rugile.

De mult timp trebuia luată această decizie, pentru că existau o mulțime de pretinse evenimente care erau de fapt dedicații pentru cilentela politică și pentru promovarea primarilor. S-au cheltuit sume fabuloase pentru susținerea acestor manifestări, când, de fapt, cu acești bani se puteau realiza astfel de investiții. Decât un bal, mai bine un spital, cum spune o veche vorbă.

Evenimentele muzicale trebuie puse pe baze sănătoase, iar cine dorește să le organizeze să le facă prin autofinanțare, adică se se vândă bilete, cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată. Așa e normal, dacă un eveniment are priză la public, lumea plătește bilet, nu să fie aruncați bani publici. E foarte bună decizia Consiliului Județean Timiș”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *