Reacţia primarului Nicolae Robu, după ce a fost trimis în judecată: “Îmi garantau că totul este legal”

robu judecata

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, se declară surprins că a fost trimis în judecată de DNA în dosarul privind casele naționalizate, susţinând într-un comunicat postat pe Facebook că “nu are nimic în comun cu vânzarea / retrocedarea de locuințe valoroase”:

 

COMUNICAT
al Primarului Timișoarei,
Nicolae Robu

Sunt surprins să aflu că am fost trimis în judecată, citez, “pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată”.

De ce? Pentru că toată viața mea am fost un om cinstit -ultracinstit!-, dăruit 100% interesului public în toate asumările -14 ani Prorector, 8 ani Rector -ultimii 4 dintre aceștia simultan și Senator-, 7.5 ani Primar-, din fiecare poziție lăsând în urma mea realizări pt care stau cu fruntea sus în fața oricui, realizări pt care eu am muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism aș putea spune, plătindu-le cu viață din viața mea!

Eu nu știu ce au făcut ceilalți acuzați în dosar, un dosar în care este vorba despre sute de locuințe, locuințe foarte bune, majoritatea situate în centrul vechi al orașului și nici nu mă interesează, dar știu ce am făcut eu.

Eu am semnat, DUPĂ ce 4 sau 5 semnături anterioare ÎMI GARANTAU că totul este LEGAL, contractele de vânzare-cumpărare către / de către chiriași pentru două locuințe ultramodeste, deloc centrale -una de 25 mp, alta de 50 mp, a se vedea poza atașată-, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului Primar.

Acuza adusă este că vânzarea s-a făcut în baza Legii 112, care statuează un mod de calcul al prețului avantajos chiriașului, în condițiile în care o cerință de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectată. După ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicații celor din comisie și mi s-a spus că ei au decis vânzarea în baza unei hotărâri de dinainte de a fi eu Primar, bazată pe sentințe judecătorești care au dispus același lucru în cazuri similare.

În încheiere, o spun din nou:
1). n-am nimic în comun cu vânzarea / retrocedarea de locuințe valoroase, în zona centrală și cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro
2). implicarea mea în dosar consistă exclusiv în semnarea a două contracte de vânzare-cumpărare pentru două locuințe de mică valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte (a se vedea poza atașată)-, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului Primar. Eu doar am semnat contractele, NU LE-AM DISPUS și le-am semnat sub garanția că ele respectă legea în toate privințele
3). cu mine ca Primar nu s-a retrocedat nicio clădire, nicio locuință, nici către clanuri, nici către neclanuri, nici în centru, nici la periferie, dimpotrivă, cu mine ca Primar, au fost readuse în domeniul public, PRIN INSTANȚĂ, 3 clădiri spitalicești ultracentrale, ajunse la clanuri, precum și, după câțiva ani de lupte grele, toate cele 8 foste cinematografe -două ultracentrale!-, ținute în stand-by pt a se pune mâna pe ele de către unii-alții!
4). sunt cinstit 100%, așa cum am mai declarat și când pretind asta mă pot uita în ochii oricui!

Nicolae Robu
Primarul Timișoarei


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Reacţia primarului Nicolae Robu, după ce a fost trimis în judecată: “Îmi garantau că totul este legal”

 1. Nu trebuie trimis in judecata. Omul asta chiar a facut multe lucruri bune in Timisoara. Nu cred sa aiba vreo legatura cu vanzarea acelor case. Eu una il apreciez pentru tot ce a facut pentru Timisoara. Consider ca este un om cinstit.

  1. Da, curat si uscat!
   Milioane de euro scurse in coafarea unui parc-a durat peste doi ani–, toate lucrarile terminate toate cu intarzieri enorme si depasiri foarte mari de costuri, tot centrul trotuare distruse de cabisti si lasate asa, nu-l deranjeaza, ca el merge in Mercedes, bugetul orasului falimentar dupa ce aruncat zeci de milioane de euro in gaura neagra COLTERM , un an intreg de gunoaie opana la acoperis in lipsa firmei de salubritate ,mai vreti exemple, scumpa doamna!?
   Mai nou, nici bani de curent [entru iluminat stradal nu mai are.
   Da, este foarte cinstit si”macar a facut ceva”!

 2. Deci, cel putin 4 ani a incasat un salariu NEMERITAT, auzi simultan si rector si senator!!
  Pai ca rector trebuia sa semneze un pontaj de min.40 ore/saptamana!

  Doar in romanika unii, mai speciali, muncesc 30 ore/zi!!

 3. Cum, chiar DNA pe care il aprecia Robu atat de mult, acum nu mai e bun?
  Eu zic sa mearga sa-si dovedeasca nevinovatia.
  Ah, si sa faca pas inapoi, ca acum e PENAL, nu

 4. ha ha ha puteti să vă puneti poalele-n cap tot robu o să fie primar si dacă o să candideze ca independent.în legătură cu maghernitele alea două serviciul juridic al primăriei lau fraierit pe primar ca să deie o notă de legalitate a ceea ce a însemnat cele peste 200 de locuinte vandute de ciuhandu si cojocari. d-le primar publicati numele si pozitia socială a celor care au beneficiat de escrocheria ciuhandu -cojocari -serviciul juridic al primăriei. să vedeti cum o să crească productia cîrje

 5. Nu va mai disculpati peste tot…e jenant.Ptr mine acum este clar asa cum a fost clar ptr dumneavoastra acum cativa ani. Sunteti PENAL . Va mai amintiti ?

Lasă un răspuns