Reacția președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, în cazul crimei de la Gara de Nord: „Nu ne putem preface că acești oameni nu există”

PNL nu va vota majorarea taxelor și impozitelor timișorenilor, propunere a primarului şi a consilierilor USR PLUS

După conflictul din zona Gării de Nord, în cursul căruia un migrant afgan a murit iar altul, înjunghiat în torace, a ajuns în stare gravă la spital, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a scris o reacție la cele întâmplate, în care a subliniat că  „nu ne putem preface că acești oameni nu există”.

CITEȘTE ȘI: Noi detalii în cazul crimei din zona Gării de Nord din Timișoara. Căutări extinse după ce un migrant afgan a fost înjunghiat mortal

„Un eveniment tulburător a avut loc în Timișoara. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele dar nu putem să nu îi spunem pe nume: o crimă oribilă a avut loc în Timișoara. Pe stradă, de data aceasta între migranți.
Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluționare trebuie să contribuie toate instituțiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice.
Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există.
Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților”,  a notat Alin Nica pe pe Facebook.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Reacția președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, în cazul crimei de la Gara de Nord: „Nu ne putem preface că acești oameni nu există”

  1. Un stat foarte democratic a decis: Danemarca a fost prima țară care a semnat Convenția ONU privind refugiații în 1951, dar a devenit acum prima națiune europeană care le-a spus refugiaților sirieni că trebuie să se întoarcă acasă. 

    Țara scandinavă a declarat Damasc și zonele înconjurătoare în condiții de siguranță, eliminând aproape 100 de refugiați sirieni de rezidențele lor și punând alte sute în pericol de a fi trimise înapoi.

  2. De luni bune cind cobori din tren in Gara de Nord nu te poate lua cu masina de taximetristi incerci sa treci vis a vis dai de imigranti si cersatori romani.Intrebare unde este politia locala?Pe asta cu imigranti o mai inteleg nu e o problema  locala dar pe taximetristi care au parcare vis a vis si cersatori care te cunosc deja dupa numele mic de cand stau acolo  de ce nu se face nimic?
     

Lasă un răspuns