Razie în Timișoara și zona periurbană. Continuă acțiunile de prevenire și combatere a consumului de alcool și droguri la volan

Razie în Timișoara și zona periurbană. Continuă acțiunile de prevenire și combatere a consumului de alcool și droguri la volan

Razie în Timișoara și zona periurbană. Continuă acțiunile de prevenire și combatere a consumului de alcool și droguri la volan.

La data de 04/05.08.2023, polițiștii Serviciului Rutier Timiș și Biroului Rutier Timișoara au acționat în Timișoara și în zona periurbană pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan.

De asemenea, polițiștii au continuat informarea participanţilor la trafic cu privire la recentele modificări ale Codului Penal referitoare la consecințele legale ale consumului de alcool/ droguri de către conducătorii auto. Potrivit noilor reglementări, persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

CITEȘTE ȘI: Accident în centrul Timișoarei, un băiețel de 4 ani a ajuns la spital. Polițiștii cer ajutor pentru identificarea biciclistului vinovat. UPDATE: Biciclistul a fost identificat

Au fost folosiți și ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri.

În cadrul acțiunilor, polițiștii ai legitimat 471 de persoane, au controlat 425 de autovehicule, efectuând 370 de testări cu aparatul etilotest și 22 cu aparatul drugtest.

În urma controalelor au fost aplicate  46 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.309 lei pentru nerespectarea prevederilor rutiere.

Au fost retinute 14 permise de conducere (dintre care 6 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului) și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Au fost constate 8 infracțiuni( 3-conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, 1-conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 3-conducere fără permis de conducere, 1- conducerea unui autovehicul neînmatriculat)

Exemple:

1. La data de 4/5.08.2023, au fost depistați în Timișoara 2 bărbați în vârstă de 26 și 39 de ani, care se aflau la volanul autovehiculelor sub influența  drogurilor. Primul fost depistat pe strada Dorobanților, iar celălalt pe strada Mătăsarilor.

În urma testării cu aparatul Drugtest, au rezultat valori pozitive la cannabis .

Au fost întocmite dosare penale.

2. În cadrul aceleiași acțiuni, a fost depistat pe strada a 3-a din Săcălaz, un bărbat în vârstă de 21 de ani, care se afla sub influența drogurilor.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la cannabis .

A fost întocmit dosar penal.

Acțiunile de acest gen vor continua, anunță oamenii legii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Razie în Timișoara și zona periurbană. Continuă acțiunile de prevenire și combatere a consumului de alcool și droguri la volan

  1. Statistica stpt ce zice, ati absorbit mai multi calatori in transportul in comun inexistent in anumite zone din oras.. uber e super ieftin, taximetristii au cele mai conforme masini, biciclistii trebuie sa vina la sectie..politia umbla cu masini cu luminile arse.. asa ca pt ce razie ?!? Vor sti maine sa se incadreze pe ambele benzi la sens sau tot vor face coada eterna pe banda 2 ? .. frumos ar fi sa vedem preventie, eficienta, rezultate.. nu doar asa ca au mai luat ore suplimentare nushcati politisti ca sa isi exercite abuzul de putere asupra unor oameni.. macar BD era de propaganda.. aici nu e nimic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *