Razie-fulger în Timișoara și comunele periurbane. Peripeții cu un șofer băut la Moșnița

razie 2 2

În noaptea de 28/29.10.2022, polițiștii municipiului Timișoara, au desfășurat o acțiune cu efective mărite, împreună cu jandarmii și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Timiș, care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității și autorității polițienești, precum și prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

Acțiunea s-a desfășurat în două etape, atât în mediul urban cât și în cel rural, cu precădere în comunele limitrofe municipiului Timișoara.

Au fost controlate 52 de localuri publice și săli de jocuri de noroc, dar și 28 de alte societăți comerciale și spații de cazare, în 18 situații fiind acționat butonul de panică în vederea testării timpului de reacție al echipelor de intervenție din cadrul societăților de pază specializate, nefiind constatate nereguli.

Astfel, au fost legitimate 1.462 de persoane, controlate 1.076 de autovehicule, efectuate 382 de testări cu aparatul etilotest și 28 de testări cu aparatul Drugtest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare totala de 63.337 de lei.

Din acestea, 180 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere și 7 sancțiuni conform Legii 61/1991, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 9 permise de conducere, dintre care:
– 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;
– 7 pentru altele abateri.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și constatate 6 infracțiunii la regimul rutier.

Exemplu:

În data de 28.10.2022, în jurul orei 21:10, pe strada Sofia din localitatea Moșnița Nouă a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Timișoara în vederea recoltării probelor biologice, acesta refuzând procedura.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a comunicat Poliția Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *