Răsturnare totală de situaţie! Vom purta mască şi după pandemie. Inamicul invizibil care face zeci de mii de victime

Cei mai mulţi oameni asociază acum masca de protecţie cu COVID-19 şi speră că, odată cu finalul pandemiei, se va renunţa şi la purtarea acesteia. Totuşi, o cercetare realizată de specialişti din Ungaria şi România indică faptul că există o altă mare problema care ne afectează serios sănătatea şi care ne-ar putea obliga să purtăm în continuare măşti, dacă nu se va găsi rapid o soluţie.

CITEȘTE ȘI: Coadă kilometrică la ieșirea de pe autostradă, spre Timișoara: se întorc oamenii din minivacanță. Foto

Autorităţile din toată lumea şi implicit şi din România vorbesc despre finalul pandemiei, despre o rată de vaccinare cât mai mare şi renunţarea la purtarea măştii de protecţie. Există totuşi un mare risc să purtăm masca şi după finalul pandemiei, scrie presa din Ungaria.

Trebuie să luăm măsuri urgent împotriva acestei probleme

„Dacă nu luăm măsuri împotriva poluării aerului, va trebui să purtăm mască de protecție și după epidemia cu noul coronavirus”, a atras atenția Grupul de lucru pentru calitatea aerului.

Potrivit unei cercetări comune, efectuate de specialiștii români și ungari, 5% din încălzirea rezidențială implică arderea deșeurilor, astfel ajungând în aer compuși toxici. Arderea deșeurilor menajere reprezintă chiar de sute de ori riscuri mai grave pentru sănătate decât au crezut până acum experții din acest domeniu, relatează jurnaliştii de la Infostart.hu.

La asemenea concluzii a ajuns ultimul studiu internațional, efectuat recent. Cercetători ungari și români au demonstrat în fiecare localitate studiată de ei – la Budapesta și București, precum și în localitățile mai mici din mediul rural – existența compușilor nocivi în aer în urma arderilor deșeurilor exclusiv solide.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns