Răsturnare de situație la frontiere. Ce a urmat după aglomerația din vămi

frontiere

După noaptea de marți spre miercuri, când traficul în punctele de frontieră din vestul țării a necesitat măsuri deosebite din cauza numărului mare de români care se întorceau în țară, unii dintre ei din zonele aflate sub cod roșu de coronavirus, a urmat o perioadă de acalmie.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus România, informații oficiale: 49 de persoane au fost infectate

Pentru că mulți dintre cei care doreau să se întoarcă acasă cu orice preț au ajuns mai demult la fontieră, dar și faptul că Serbia și Ungaria și-au închis granțiele pentru cei din zonele de risc maxim, a redus cu aproape un sfert numărul persoanelor care au intrat în țară, în 24 de ore.

Poliția de Frontieră raportează următoarele date: “În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 105.200 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 53.200 pe sensul de intrare şi 52.000 pe cel de ieşire din ţară şi peste 39.800 mijloace de transport, dintre care aproximativ 20.700 pe sensul de intrare și 19.100 pe sensul de ieșire din țară. Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 23%, anul trecut traficul fiind de 138.900 persoane”.

În vămi și de-a lungul frontierelor, polițiștii  au constatat 53 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 36 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Ei au descoperit bunuri nedeclarate, care urmau a fi introduse ilegal în ţară în valoare totală de aproximativ 444.200 lei. Nu a fost permisă intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

Reamintim că, informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns