Răsadniță de ”Busuioc” la Ghilad

ghilad1

După ce zidarul-tenor Costel Busuioc, descoperit la un concurs în Spania, a făcut celebră localitatea timișeană Ghilad, aleșii locali au realizat o pepinieră de talente în comună. Zeci de copii sunt pregătiți gratuit atât la instrumente, cât și la canto.

”Printr-un proiect realizat pe GAL cu Asociația Timiș – Torontal, am reușit să achiziționăm, cu 40.000 de euro, 60 de costume populare – românești, germane, maghiare și țigănești -, precum și instrumente pentru orchestră și pentru fanfară și stație de sonorizare și microfoane. De asemenea, am dotat căminul cultural cu aer condiționat și orgă de lumini la scenă”, a precizat primarul Cornel Guran.

Ghiladul are două formații de dansuri populare pentru elevii din ciclul primar, respectiv, gimnazial. ”Costumele au fost realizate la Câlnic, lângă Reșița”, a adăugat viceprimarul Ovidiu Eugen Vițan (foto). Patru instructori din Timișoara vin săptămânal la Ghilad pentru a pregăti copii dornici să învețe muzica și dansul popular.

”Inițial au fost 50 de elevi care au dorit să învețe să cânte pentru orchestră, dar în urma selecției făcute de instructori au rămas 40 de viitori instrumentiști”, a completat Cornel Guran.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns