Iohannis, in vestul tarii, de Ziua Armatei

Preşedintele României, Klaus Iohhanis, a venit la Arad însoţit de americani din NATO. Mii de arădeni au fost să-l vadă.

Cu toate că duminică seara trebuie să plece spre Bruxelles, la un summit pe tema imigranţilor, programat intempestiv de către preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Klaus Iohannis a realizat un tur de forţă, reuşind să fie prezent şi la Arad. După ce a participat la o depunere de coroane la Monumentul Eroilor de la Păuliş, Iohannis a fost prezent şi la ceremonia din Piaţa Avram Iancu, unde a rostit un discurs şi a depus o coroană de flori.

Ceremonia a debutat prin intonarea imnului SUA şi cel al României, după care a urmat o scurtă ceremonie religioasă. Un moment deosebit l-a constituit rostirea jurământului din timpul celui de al doilea război mondial, rostit de către membrii asociaţiei „Tradiţia militară”.

Au fost depuse coroane de flori din partea instituţiilor şi partidelor politice, iar apoi miile de arădeni au avut ocazia să admire defilarea Gărzii de Onoare, a soldaţilor americani, dar şi a unui superb detaşament al fostei Marine Regale. Plus un exerciţiu de îndemânare de tipul Drill Team.

În discursul său, Klaus Iohannis a vorbit despre trecutul şi prezentul Armatei Române, subliniind, aluziv, că trebuie ca şi celelalte instituţii ale statului să ajungă să fie respectate precum armata.

După ce a vorbit despre patriotismul eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară, Iohannis s-a referit şi la ceea ce înseamnă, în opinia lui, patriotismul fiecăruia: „Cred că patriotismul este altceva decât cuvinte mari şi simboluri care epatează”.

Mai exact, fiecare să-şi facă treaba bine, la locul său, mai ales guvernanţii şi aleşii. Care aleşi, spune Iohannis, pot da dovadă de patriotism votând bugetul pe 2016 cu creşterea sumelor alocate apărării, pentru ca România să-şi respecte angajamentele faţă de NATO şi SUA, care ne asigură protecţie într-o zonă şi perioadă extrem de tulburi.

aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.