Raport INS: Nu se exclude posibilitatea de reinstituire a restricțiilor. Nici o grupă de vârstă nu are rată de vaccinare mai mare de 40%

Vești bune de la OMS: "Faza acută" a pandemiei se apropie de final, chiar dacă virusul nu dispare

Acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă în România, iar din categoria cu cel mai mare risc, doar un român din 3 s-a vaccinat, conform unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică. INSP spune că scenariul principal care trebuie luat în considerare ar fi că „următorul val epidemic cu tulpina delta va fi unul substanțial în ceea ce privește infecțiile și spitalizările” și avertizează că nu poate fi exclusă varianta reintroducerii unor restricții, conform HotNews.ro.

Până la 200 de cazuri de COVID în România, până la finalul lunii iulie

În acest moment, situația la nivel național a cazurilor de COVID-19 este stabilă, cu un trend descendent în ultimele 60 de zile, atât în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate, cât și cel al deceselor, ratei de pozitivare și numărului de pacienți internați la terapie intensivă. Totuși, la nivel internațional situația este mai gravă, din cauza apariției unor noi variante de virus. În aceste condiții, la sfârșitul lunii iulie 2021 se estimează că în România se vor înregistra, în medie, între 20 – 200 cazuri noi pe zi.

Acoperirea vaccinală în România nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă

Analiza INSP arată că până în prezent acoperirea vaccinală în România nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă.

În ceea ce privește grupele de vârstă cu risc de dezvoltare a unor forme mai severe de boală (peste 60 de ani), în medie 1 din 3 persoane eligibile a ales să se vaccineze.

Continuarea pe HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns