Raport de activitate parlamentară al deputatului Cornel Mircea Sămărtinean

samartinean1

Raport de activitate parlamentară 19 decembrie 2012-1 iulie 2015

COMUNICAT. În calitatea mea de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, colegiul uninominal nr.1 de la începutul mandatului și până în sesiunea care s-a încheiat la data de 1 iulie 2015 am susținut și depus în scris 52 de declarații politice, din care 9 în perioada 1 februarie -1 iulie 2015 și am adresat 75 de interpelări şi întrebări miniştrilor din cabinetul condus de premierul Victor Ponta, din care 31 de întrebări în perioada 1 februarie -1 iulie 2015, referitoare la teme de interes național, legate de dezastrul economic și social urmare a guvernărilor Victor Ponta.

Prin întrebările adresate în scris am făcut cunoscute problemele locale și am cerut soluții concrete la situațiile cu care se confruntă cetățenii din municipiul Timișoara, pentru că toată activitatea mea de deputat a fost, este și va fi concentrată către problemele și nevoile cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara, care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș și pe care îi reprezint în Parlamentul României.

Situația în care se află în prezent infrastructura judeţului Timiş, nedemararea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire și a centrului intermodal, nefinanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord Timişoara, proiect vital pentru locuitorii Timişoarei, stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie, sunt doar cîteva dintre problemele asupra cărora de la începutul mandatului meu am adresat interpelări și întrebări tuturor miniştrilor de resort care s-au succedat la conducerea Ministerului Transporturilor, respectiv a Ministerul Sănătății din cabinetele conduse de premierului Victor Ponta, documente care sunt publice pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În perioada 15-20 decembrie 2014 am prezentat în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și apoi în plenul reunit al Parlamentului României amendamentele la bugetul de stat pe anul 2014 pentru județul Timiș pe care îl reprezint, dar din păcate toate amendamentele au fost respinse, atât în comisiile de specialitate, cât şi în plen, majoritatea parlamentară aflată la guvernare considerând neimportante amendamentele prezentate, deşi Timişoara contribuie după Bucureşti, cu cei mai mulţi bani la bugetul de stat al României.

Și în anul 2015, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de guvern fiind în continuare, cu zero lei alocaţi proiectelor sale aflate în jurisdicţia guvernului pentru obiective promise odată cu preluarea guvernării de către PSD. În logica viziunii Guvernului Ponta 3, județul Timiș nu se află pe harta României. Altfel, nu se explică faptul că județul Timiș nu se regăsește în Master Planul de Transport elaborat de Guvernul Ponta. Excluderea judeţului Timiş din Master Planul de Transport, precum şi absenţa din lista de investiţii în infrastructură, ne demonstrează, încă o dată, faptul că în mod constant din 2012 şi până astăzi toate guvernările Ponta au făcut din minciună o politică de stat.

În cadrul activității mele paralmentare mai menționez depunerea a 44 de proiecte legislative din care 9 proiecte legislative în sesiunea 1 februarie -1 iulie în calitate de co-inițiator alături de alți colegi deputați din grupul parlamentar, precum și semnarea a 24 de moțiuni simple, și a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Referitor la activitatea desfășurată în circumscripțiilor electorale, în cadrul programului de audiențe de la cabinetul parlamentar din str. Mărășești nr. 9 din colegiul uninominal nr. 1 Timișoara, problemele prezentate de către cetățeni au fost din diverse domenii, ca de exemplu :propuneri de modificare a legislației referitoare la asociațiile de proprietari, creșterea șomajului și lipsa locurilor de muncă în municipiul Timișoara în rândul tinerilor și nu numai, dificultățile întîmpinate de cetățenii municipiului pentru dobândirea unei locuințe, reglementarea gestionării defectuoase a furnizării energiei, probleme referitoare la punerea în posesie a parcelelor de teren, etc.

Voi continua prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat ales în Parlamentul României să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara. România nu este a noastră, a elitei politice, şi noi nu trebuie să monopolizăm instituţiile şi să le folosim în interesul nostru personal.

România este a românilor, iar instituţiile statului au obligaţia şi trebuie să lucreze în folosul şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării lor. Consider că municipiul Timișoara, municipiu de judeţ candidat la titlul de capitală culturală europeană, trebuie să primească ceea ce merită pentru că Timişoara merită soluţii la înălţimea potenţialului ei.

Deputat Cornel Mircea Sămărtinean
Colegiul uninominal nr. 1
Circumscripția electorală nr. 37 Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *