Raluca Prună, propunerea oficială pentru Ministerul Justiţiei

Raluca Pruna

Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament. Ea este audiată de parlamentarii din comisiile juridice, în condiţiile în care şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere care ar urma să fie dat Cabinetului Cioloş a fost amânată.

După retagerea Cristinei Guseth, primul nume avansat pentru Ministerul Justiţiei a fost Mihai Selegean, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. De altfel, Mihai Selegean, fost director al Institutului Naţional al Magistraturii şi director juridic la BRD, a venit la Parlament în cursul dimineţii de marţi. El a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia.

În cele din urmă, decizia a fost ca Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, să fie desemnată candidat pentru funcţia de Ministru al Justiţiei. Potrivit unor surse politice, documentul privind propunerea ei pentru acest portofoliu a ajuns la comisia juidică. La momentul transmiterii acestei ştiri ea este audiată de Comisiile juridice ale Parlamentului.

Raluca Prună a lucrat la delegaţia Comisiei Europene din România, pe vremea când aceasta era condusă de Jonathan Schelee, şi a fost preşedinte al Asociaţiei Române pentru Transparenţă. 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *