Rafila, poziție fermă: „Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu”. În ce condiţii se va aplica

Rafila, poziție fermă: "Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu". În ce condiţii se va aplica

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, la Antena 3, că nu se va renunţa la impunerea certificatului verde în România. Întrebat dacă certificatul verde va fi obligatoriu pentru a merge la serviciu, fie el loc de muncă la stat sau la privat, oficialul a lămurit situaţia.

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Bilanț COVID-19 din 29 noiembrie 2021, în România. Puțin peste 1.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

„Nu renunţăm complet la idee. Propunerea a fost legată de utilizarea pentru o perioadă de timp limitată ţinând cont de contextul epidemiologic. Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa”, a explicat medicul Rafila, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns