În Timișoara nu vor fi probleme cu deszăpezirea, dă asigurări viceprimarul Lațcău. Și timișorenii au responsabilități

Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

Primăria Municipiului Timișoara a activat Comandamentul de iarnă, iar firma care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului este pregătită să intervină cu utilaje și material antiderapant.

În baza acordului – cadru de servicii dintre municipiul Timişoara şi SC Brantner Servicii Ecologice SRL, a fost încheiat contractul subsecvent nr. 5/17.01.2020. Astfel sunt asigurate curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice din oraș şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ.

„Am avut deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Curăţarea și transportul zăpezii se va realiza cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (de ex. Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, Piața Libertății etc.).

Firma Brantner este pregătită să acționeze cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. Mai precis: 5 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 6 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 utilaje cu încărcător frontal, 3 utilaje de transport al zăpezii, 2 autocisterne clorură. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor. Aceste cantități vor fi completate în permanență, astfel încât stocul să fie asigurat la un nivel optim pe toată perioada iernii.

Și celelalte societăți ale consiliului local sunt pregătite să intervină: STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piețe, precum și firmele de utilități.

Cetățenii au, de asemenea, responsabilități pe perioada iernii

„Conform HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții (țurțurilor) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional.

CITEȘTE ȘI: Rafila, poziție fermă: „Nu renunţăm la impunerea certificatului verde la serviciu”. În ce condiţii se va aplica

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare”, a comunicat Primăria Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “În Timișoara nu vor fi probleme cu deszăpezirea, dă asigurări viceprimarul Lațcău. Și timișorenii au responsabilități

  1. „Am avut deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie , a declarat viceprimarul Ruben Lațcău”.Este clar daca ati luat masuri la 3 noaptea cum ati luat la Colterm ramine solutia ca doamne,doamne sa nu de a cu zapada la Timisoara.Daca firma  SC Brantner Servicii Ecologice SRL se va ocupa de dez zapezire cum se ocupa de curatenia din oras care a ajuns o halda de gunoi este situatia clara.Dar totusi un fapt pozitiv este ca cetateni au obligatia de a curata zapada in caz contrar primaria va mai incasa ceva bani din amenzi ca nu au pus inca destule BIRURI pentru locuitori si binele lor.MARS

  2. Pt asociatiile de locatari nu e nici-o problema.Vor folosi utilajele de curatat zapada de pe trotuare ,utilaje cumparate de primarie si impartite asociatiilor de locatari.Cred ca sunt inca noi.Nu cred ca au fost folosite vreo data

Lasă un răspuns