Rafila, despre nunți și botezuri: Trecem la responsabilitatea nelegiferată / Izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară

Alexandru Rafila recunoaște: „Nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea COVID-19”

Autoritățile nu mai pot impune reguli pentru organizarea evenimentelor private, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care precizează că nu va mai exista cadru legislativ după ridicarea stării de alertă: „Regulile pe care le stabilesc organizatorii și participanții vor exista acolo”.

„Regulile pe care le stabilesc organizatorii și participanții vor exista acolo (la evenimentele private-n.r.)”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El spune că autoritățile nu vor mai avea la dispoziție un instrument legislativ să impună reguli.

„Dar, în mod evident, comportamentul, inclusiv la aceste evenimente private, mai ales dacă participă foarte multe persoane, o anumită distanțare, igiena mâinilor cred că este important”, conchide Rafila.

Starea de alertă expiră în România pe 8 martie, la miezul nopții.

Izolarea persoanelor diagnosticate rămâne necesară, dar nu va fi dublată de control

Izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară și după ridicarea restricțiilor, dar vor dispărea controalele pe care autoritățile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare, a anunțat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

„Izolarea unei persoane simptomatice este normală. Aceeași recomandare o avem și pentru alte tipuri de afecțiuni, dacă ai gripă trebuie să te izolezi, Sigur că este o diferență, izolarea nu este dublată de control, pentru că acest control al izolării va dispărea, dar asta nu înseamnă că dacă avem simptome, dacă se confirmă diagnosticul, trebuie să împrăștiem infecția. Este o conduită pe care nu avem cum să o încurajăm, dimpotrivă. Izolarea estre esențială și pentru o vindecare mai rapidă. Chiar dacă primești tratament ambulatoriu este bine să fii izolat, inclusiv de membrii familiei, astfel încât să nu transmiți infecția”, a declarat marți Alexandru Rafila.

Acesta susține că în momentul în care o persoană este diagnosticată cu Covid se izolează și primește automat concediu medical.

CITEȘTE ȘI: Aplicație pentru identificarea adăposturilor antiatomice din România

„În ceea ce privește carantina, acolo procesul de evaluare a legislației continuă și în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU, și așteptăm să găsim o soluție legată de carantină, să vedem dacă ea va continua sau nu și în ce condiții”, a precizat ministrul Sănătății, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *