Mărturia ucrainencei care a doborât o dronă cu un borcan de roşii murate: ”Ce păcat de roșiile alea…”

Paradox alimentar: Castraveții românești sunt exportați în Polonia, Ucraina şi Moldova, iar noi îi importăm pe cei din Grecia sau Spania

De câteva zile la rând, pe rețelele de socializare au circulat informații potrivit cărora o femeie a doborât o dronă inamică cu un borcan de castraveţi muraţi, la Kiev. Meme-urile nu au întârziat să apară, iar povestea a devenit de atunci virală.

Majoritatea internauţilor a considerat incidentul drept o ”fabulație militară”. Chiar şi un jurnalist de la LIGA.Life a crezut acest lucru, până când a auzit de la o prietenă: ”Aceasta este o poveste adevărată. Mama cunoștinței mele a făcut-o”.

CITEȘTE ȘI: Zeci de voluntari sprijină refugiaţii care ajung în Gara Curtici înainte să iasă din ţară

Olena a acceptat să vorbească cu LIGA.Life, fără să-și dea numele sau să fie fotografiată deoarece îi este frică. Soarele încă nu răsărise, când femeia stătea pe balcon și fuma: „Am văzut ceva ce plutea. La început am crezut că este vorba despre o cioară. Și apoi am auzit un bâzâit”. Nu mai văzuse niciodată o dronă de aproape. Totuși, auzind sunetul, și-a dat seama: în fața ei cu siguranță nu era o pasăre.

Ar fi dorit să caute ceva mai potrivit în apartament pentru a ataca dispozitivul inamic, spune femeia. Dar în acel moment s-a gândit că, dacă va alerga în cameră și se va întoarce, va pierde timpul – drona ar putea dispărea. În schimb, borcanele stăteau chiar sub scaunul ei. Așa că Olena a apucat unul și l-a aruncat cu toate puterile: ”Probabil de frică. Pentru că m-am speriat. Dacă de acolo începea să tragă în mine? Ce păcat de roșiile alea… Nu știu de unde fabulele că ar fi fost vorba despre castraveţi. Au fost roșii cu prune, preferatele mele. Un borcan de un litru”. Ulterior, împreună cu soţul ei, au luat rămăşiţele dronei şi le-au aruncat în mai multe coşuri de gunoi.

Fotografiile unui recipient spart cu murături s-au răspândit pe internet, însă Olena spune că pozele sunt false. Aceasta nu a făcut fotografii cu borcanul spart cu roșii: ”Nu era momentul să faci fotografii”. Potrivit acesteia, drona a fost lansată de jefuitorii care caută apartamentele fără proprietari: ”O vecină a observat tinerii bănuiți, iar când a început să întrebe cu voce tare cine sunt și de unde au venit au fugit repede. Ar face acest lucru”. 

Olena nu s-a gândit vreo clipă să-şi părăsească pământul natal: ”Voi sta, voi lupta. Tot ce este necesar”

Familia Olenei locuiește în districtul Nipru din Kiev. În spatele femeii se află 21 de ani de serviciu public, iar de profesie este jurnalist. Se pare că a intrat în comerț şi a lucrat 12 ani ca antreprenor.  Acum, femeia lucrează într-un mic magazin de produse chimice de uz casnic din zona ei. Magazinul este deținut de un cuplu tânăr care acum a părăsit orașul. Olena vine la magazin în fiecare zi de război, în ciuda bombardamentelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *