Rafila: Certificatul verde trebuie gândit pe o perioadă limitată, cu evitarea discriminărilor. Și testarea trebuie încurajată, nu doar vaccinarea

Alexandru Rafila: În martie 2020 m-am opus vehement închiderii școlilor

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că proiectul privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă trebuie rescris. „Trebuie gândit pe o perioadă limitată, cu evitarea discriminărilor și cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate”.

Deputatul PSD Alexandru Rafila a vorbit vineri despre proiectul de lege care a fost respins în Senat și pe care PSD n-a putut să-l susțină: „Noi suntem responsabili în ceea ce privește măsurile de sănătate publică, dar un astfel de proiect de lege nu trebuie să fie discriminatoriu, pe de-o parte, și nu trebuie să pună în pericol funcționarea sistemului de sănătate, pe de altă parte”.

Social-democratul crede că proiectul trebuie să se refere la o perioadă limitată de timp.

„Nu se pot face discriminări între diferite categorii sociale și credem că o formă rescrisă a acestui proiect trebuie să facă un lucru foarte clar, să fie pe o perioadă foarte clar determinată, pentru că nu poți să menționezi doar starea de alertă, care durează de mai mult de un an și jumătate. Un astfel de act normativ trebuie foarte bine gândit pe o perioadă echilibrată, cu evitarea discriminărilor și cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate. Cred că se poate discuta, dar propunerea noastră este să revenim și să rescriem”, a mai spus Rafila.

Acesta a adăugat că trebuie încurajat și accesul la testare: „Nu putem să nu sprijinim, alături de vaccinare, și accesul la testare. Să fie încurajat de stat, să fie nediscriminatoriu, iar condiționarea plății testelor pentru anumite categorii, cel puțin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee”.

Sursa: Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns