Rafila, anunț de ultimă oră: “Cred că la sfârșitul lunii decembrie vor fi peste 10.000 de cazuri pe zi”. E posibil să fie carantină în anumite regiuni

Alexandru Rafila recunoaște: „Nici trecerea prin boală şi nici vaccinul nu mai opresc transmiterea COVID-19”

Întrebat la Digi24 dacă, până în decembrie, în România va fi instaurată carantina pe regiuni, cum ar fi în București, Alexandru Rafila a replicat: ”Este foarte posibil”.

”Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârșitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiți, adică vor fi cel puțin 10.000 de cazuri pe zi”, a afirmat reprezentantul României la OMS.

CITEȘTE ȘI: Belgia va reveni la carantină de duminică seară

Și a continuat: ”Nu vreau să dau nicio cifră pentru ATI, dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la Terapie Intensivă este sigur depășită. Iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”.

Rafila a mai precizat apoi că modelul german, care ”paradoxal instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise”, este cel mai bun, conform libertatea.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns