Raed Arafat, undă verde pentru cei care se vaccinează: „Au şansa la vară să meargă în alte ţări fără condiţionări de carantinare”

Raed Arafat a prezentat noile restricții care vor fi instituite de luni în România pentru 30 de zile

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat că cei care se vaccinează împotriva COVID-19 au şansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligaţi să stea în carantină, anunță news.ro.

”Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare şi asta mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Raed Arafat la Digi24, luni seară, precizând că unele state s-ar putea să impună obligativitatea vaccinării.

Arafat spune că este un semn pozitiv că lumea vrea să se vaccineze.

”Important este că faptul că vrea lumea să se vaccineze. Este un semn pozitiv. Eu sper că mulţi dintre ezitanţi să îşi schimbe părerea şi să vină şi ei la vaccin, iar dacă acum suntem limitaţi la Pfizer BoiTech, în următoarea perioadă vor veni şi dozele de la Moderna şi de la Astra Zececa, care se pare cantitatea va fi mai importantă şi atunci clar putem creşte viteza cu care se vaccinează”, a mai declarat Arafat.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 235.239, din care au fost vaccinate cu o doză 233.288 de persoane, iar cu două doze – 1.951.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării.

 

stiripesurse

3 Comments
Dan 20/01/2021
Cristina ce culta esti.........probabil ai vrut sa scrii -sunt scrise de analfabeti si inculti !
Dan 19/01/2021
Cristina ..fara suparare, nici tu nu ti ai revizuit textul scris ... hai sa nu ne mai legam de tot cacatul marunt si sa tot avem impresia ca noi, fiecare .. am pus dracu coada la pruna ! P.S. ... “sau sunt SCRIE SE analfabeti “
Cristina 19/01/2021
Astra Zeneca e corect, ati scris gresit. Macar citeste cineva articolele inainte de publicare sau sunt scrie se analfabeti si inculti?