Raed Arafat prezice un nou val uriaș al pandemiei (video)

Raed Arafat prezice un nou val uriaș al pandemiei (video)

Suntem într-o perioadă cu un număr mai mic de infectări, dar pericolul apariției unui val uriaș de infectări cu SARS COV-2 este prezent, spune Raed Arafat. În alte țări europene, autoritățile sunt în alertă maximă. A oferit detalii despre această situație șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, invitat la TVR.

Un infectat cu varianta Omicron infectează alte trei persoane

Varianta Omicron este extrem de contagioasă, spune Raed Arafat: „Dacă la varianta Delta un om infecta un om jumate, doi oameni infectau trei, acum, cu varianta Omicron, unul poate infecta și trei. Deci 3 infectează după asta fiecare trei, deci trei infectează 9, și așa mai departe. Deci problema acestei variante este răspândirea ei foarte rapidă. Asta este vizibil deja în Marea Britanie, unde au avut recorduri peste recorduri în ultimele zile”.

Impactul Omicron va fi unul de număr, în primul rând, spune șeful DSU, care adaugă că se fac pregătiri pentru orice situație care ar putea să apară: „Valul Omicron poate să fie diferit față de valurile trecute. Luăm în calcul posibilitatea să apară mai multe cazuri care nu sunt neapărat critice, dar să fie numărul lor mare și să necesite inclusiv tratamente și abordări, nu numai la medicii de familie, inclusiv la Primiri Urgențe. Este posibil să avem mai multe cazuri care necesită oxigen și necesită tratamente avansate având în vedere numărul mai mic de vaccinați. Sunt mai multe posibilități și ne pregătim pentru oricare dintre ele.”

CITEȘTE ȘI: Contre între Sorin Grindeanu și Clotilde Armand: „Un nou Florin Roman” / „Doamna a produs atâta gunoi, încât aruncă până la Timișoara”

Arafat explică, în contextul în care alte țări achiziționează vaccinuri suplimentare, ca la noi problema este că lumea nu se vaccinează, nu că nu am avea destule doze: „Problema, la noi, este să convingem oamenii să se vaccineze. Noi avem vaccinuri, avem acces la vaccinuri, România nu a avut lipsă de vaccinuri, România are problema acceptării vaccinului și delimitării de la dezinformare și de la informațiile false care continuă să circule în jurul acestui subiect”, conform stiripesurse.ro

Foto: playtech.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Raed Arafat prezice un nou val uriaș al pandemiei (video)

  1. Va aduc aminte ca gunoiul asta nu e doctor si tine tara in stare de urgenta de 2 ani pe nedrept. Lumea ar trebui sa invete sa zica nu si sa se opuna acestor restrictii si certificate abuzive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *