Raed Arafat, despre înmormântările Covid-19: Trebuie reguli mai permisive, ca oamenii să respecte obiceiurile religioase

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că Internele, Sănătatea și INSP sunt de acord cu relaxarea condițiilor de înmormântare a morților COVID-19 astfel încât să se poată respecta obiceiurile religioase, conform stiripesurse.ro.

Întrebat de ce o persoană care are Covid are voie să iasă din casă după 14 zile, dar un mort Covid nu poate fi înmormântat după obiceiul religios, Raed Arafat a răspuns:

„Nu exista logica aici. Au fost doua discuții pe aceasta tema. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discutie la noi la Interne, la care au participat si Ministerul Sanatatii si INSP. Concluzia a fost ca toata lumea este de acord ca trebuie modificata aceasta regula. Daca la începutul pandemiei lucrurile nu erau clare, acum trebuie modificata regula sa fie mai permisiva si oamenii sa poata face asa cum cer obiceiurile. Trebuie emis ordinul de modificare. La unele comisii de specialitate din ministerul Sanatatii au fost unele intarzieri, nu stiu explicatia. Ordinul de modificare trebuie emis sa instituie reguli mai permisive dar sigure din punct de vedere sanitar.

La Ministerul Sănătății se află un proiect care prevede că regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 se vor schimba. Mai exact, preotul poate fi chemat la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Ghiță 6 aprilie 2021
Așa este. Acest Gunoi ar trebui să fie îngropat de viu
Camelia 6 aprilie 2021
Rahati cu ochi ce sunteti!! Mama a murit de infarct, ati bagat-o la Covid si mi-ati dat-o intr-un sac sa o inmormantez. Nici macar nu am vazut-o, pentru ca la morga a avut acces doar un membru al familiei pentru a o recunoaste. Iar acum spuneti ca toate aceste lucruri nu au nicio logica!! Idiotilor!! Ne vom asocia cei care am avut de suferit de pe urma masurilor voastre  inumane si va vom da  in judecata. Vei veni tu, Arafat, sa o dezhumezi pe mama si s-o imbraci, asa cum se cuvenea ca sa o putem inmormanta din nou, crestineste, asa cum arvfi trebuit sa se intample! Nenorocitiloe!