Raed Arafat anunță că românii nevaccinați vor sta mai mult în carantină

Raed Arafat anunță că IGSU verifică starea adăposturilor de protecţie civilă (video)

Românii care nu s-au vaccinat ar putea sta mai mult în carantină dacă intră în contact cu un om infectat cu coronavirus, a declarat Raed Arafat.

„Urmează să se facă o modificare la decizia CNSU pe perioada de carantinare. Azi sau mâine vom modifica decizia CNSU. E posibil să fie carantinare diferită pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Ideea e să mergem pe o reducere a carantinării”, a declarat Raed Arafat.

În altă ordine de idei, Arafat a comentat cazurile în care diverse instanțe din țară au anulat diverse măsuri luate de autorități. Arafat susține că măsurile impuse au fost de bun simț, în interesul cetățenilor, dar admite că în lumea justiției părerile referitoare la legalitatea măsurilor sunt împărțite.

„Multe din deciziile care nu au fost definitive au fost reversate. Unele au fost trimis din nou la instanțe.

CITEȘTE ȘI: Personalul din Primăria Timișoara, în haos total

Faptul că se anulează o măsură și se revine cu măsuri de sănătate…. Eu spun că sunt măsuri de bun simț. Bineînțeles că în lumea justiției sunt diverse păreri. Unele le reprezintă DSU, altele Guvernul, și pot să vă spun că la DSU o mare parte din ele au fost câștigate de DSU. În unele au trecut în instanțe într-un fel, altele în alt fel.

Dacă se va decide că ceva nu e OK o să modificăm și o să schimbăm. La Bacău noi am mers mai departe, pentru că noi considerăm că măsurile publice apără sănătatea publică”, a spus Raed Arafat, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *