Radu Tudor: Peste criminalul Lepa, în Timiş, cum au putut intra polițiștii la 4.37?

radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor semnalează că în cazul criminalului Ionel Marcel Lepa, poliția a putut să descindă în toiul nopții, dar în cazul criminalului din Caracal acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„4 iunie 2019. Echipe speciale de interventie ale Politiei descind la ora 4,37 dimineata pentru capturarea unui criminal periculos : Ionel Marcel Lepa. Acesta l-a ucis pe politistul care il urmarea.

Dupa aproape 48 de ore de cercetari, scotociri si verificari, cel mai cautat infractor din Romania a fost incoltit in noaptea aceea de o echipa de flagrant a Biroului de Operatiuni Speciale, impreuna cu o echipa de la SIAS.

S-a intamplat la ora 4.37, in noaptea de luni spre marti, in localitatea Remetea Mare din judetul Timis.

Citeşte şi: Încă un act de violență căruia i-a căzut victimă o adolescentă. Aceasta a fost răpită din casa părintească

Intrebare: cum au putut descinde politistii la ora 4,37 la un criminal periculos din Timis si de ce nu au putut intra, la ordinul procurorului Popescu din Caracal, peste asasinul Gheorghe Dinca la 3,30 dimineata?”, a scris Radu Tudor pe blog.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa foto: ApropoTv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Radu Tudor: Peste criminalul Lepa, în Timiş, cum au putut intra polițiștii la 4.37?

 1. Copy/paste, e interesant:
  „Popicu l-a omorât pe Kennedy

  Pentru a incinera un om de 68 de kilograme, ar fi nevoie de echivalentul a 100 de kg de lemne sau de benzina necesară pentru a parcurge 4000 de kilometri, aflăm de la Asociația Crematoriilor din America de Nord. Asta, dacă respectivul corp ar arde într-un crematoriu, nu în aer liber. În urma incinerării, care durează uzual în jur de 2-3 ore, rămâne între 1 și 4 kg de cenușă, deschisă la culoare.

  Și în România anului 2019, instituțiile statului ne cer să credem că un boschetar de 66 de ani, a ars un cadavru în curtea sa, folosind zeci de kg de lemne sau sute de litri de benzină sau Dumnezeu știe ce cantitate de acid, iar nimeni nu a simțit nimic, nu a mirosit nimic? Nu se găsește niciun lemn, nicio canistră de benzină, nicio urmă de cenușă? Apropo, pentru a dizolva un corp în acid este nevoie să treacă minim 48 de ore.

  Un criminal meticulos, cu o inteligență și o capacitate de organizare peste medie, poate, repet, poate, ar fi reușit o astfel de performanță.

  Uitați-vă la moș Dincă, zis Popicu: vi se pare ceva inteligență peste medie? Vi se pare un tip organizat meticulos? Sau vi se pare un bolovan, o brută?

  După două zile în care omul nu a recunoscut nimic, Popicu a avut brusc remușcări și a mărturisit tot. Aproape tot. Nu și-a dat seama ce-a făcut cu cadavrul fetei. Sau mai bine, nu a venit nimeni cu o versiune credibilă pe care acest om să și-o asume? Cred că după tratamentul din arestul poliției, Dincă din Caracal e gata să mărturisească orice: atacurile de la 11 septembrie, asasinarea lui JFK, fuga lui Pacepa, orice e nevoie.

  Îmi e tot mai clar că întâmplările de la Caracal nu au fost rodul incompetenței, ci mai degrabă al acoperirii unei rețele despre care se știa că funcționa de ani de zile acolo, în care sunt implicați oameni din Poliție și Procuratură, cu binecuvântarea serviciilor locale și a autorităților publice.

  Totul ar fi mers strună dacă n-ar fi apărut două erori neprogramate: 1) Popicu a răpit pe cine nu trebuia. Nepoata lui Cumpănașu, fost mare lăudător al serviciilor și ministerelor de forță, care a făcut scandal Și 2) Pentru că e foarte inteligent, nepoata a reușit să sune la 112 de la Popicu, alertând „exteriorul” că este în viață.

  Din acel moment, orice intervenție a autorităților trebuia amânată cât mai mult pentru a da timp rețelei: fie pentru a ucide fata și a se dispensa de cadavru, fie pentru a o scoate din țară și a duce-o departe, unde nici nu vreau să mă gândesc la ce va fi supusă.

  Moș Dincă nu e decât un bouncer, o brută, nu e nici pe departe capul acestei operațiuni monstruoase. Într-un oraș mic dintr-un județ mic, polițiștii, sri-știi, jandarmii, judecătorii, etc, se cunosc între ei și se acoperă între ei( aduceți-vă aminte de cazul polițistului pedofil).

  Se transferă dintr-o parte în alta. Ce s-a întâmplat la Caracal era cunoscut de tot ce înseamnă autoritate de forță în județ. Fără discuție. Mai ales ca Oltul e județ mic, dar și pentru că există multe antecedente legate de traficul de persoane: nu m-ar mira ca una dintre motivațiile pentru care factorul politic să fi lăsat lucrurile să meargă așa să fie că e sursă de venit pentru județ. Iar dacă Deveselu a beneficiat de această rețea – militarii americani sunt și ei oameni – vom afla în funcție de starea de sănătate a lui Popicu.

  În orice caz, nu pot să nu remarc un lucru: de unde la început, oamenii identificaseră instinctiv serviciile – prin exponentul STS – ca vinovat, între timp, pe neștiute, atenția publică s-a mutat spre poliție, pe PSD, corupție etc.A apărut și raportul care arată că STS a respectat întocmai regulamentele și că e curat lună, dar și mărturii, anonime bineînțeles -, cum că „dacă mai funcționau protocoalele cu SRI, îl găseam la milimetru”. Bine, nimeni nu se întreabă de ce STS, Procuratura, Miliția, etc, nu a apelat la SRI să-l localizeze pe moș Dincă la milimetru.

  Și totuși, în țara aceasta, cu ce se ocupă serviciile secrete? Și cum se face, că niciodată, bă da’ niciodată, ăștia nu-s vinovați de nimic?

  Încă nu a dat nimeni vina pe Biserică.”

 2. „Din nou, pentru a nu știu câta oară, o tragedie ne descoperă fața hâdă și puhavă a unui sistem public inert, total ineficient în fața nenorocirilor, agresiunilor sau cataclismelor naturale.
  O fată moare de mâna unui descreierat în timp ce polițiștii stau la ușa criminalului și așteaptă ca să vină o hârtie care să le dea voie să intre să o salveze. De la momentul în care au localizat adresa unde se ascundea criminalul cu prada lui, pana la interventie, trec 4 ore, în care cică au „supravegheat” casa.
  O combinație de prostie pură cu lipsă de omenie i-a ținut la poartă pe polițiști în timp ce fata se pare că era ucisă înăuntru. Indiferent de rezultatul anchetei care va stabili filmul evenimentelor, polițiștii statului român au stat în fața unei porți în spatele căreia bănuiau că e o fată răpită, probabil în pericol de moarte și nu au intervenit, așteptând cică un mandat de percheziție și ora 6 la care credeau ei ca legea permite începerea percheziției.
  Prostie – pentru că nu aveau nevoie nici de mandat și nici să se facă ora 6, cât timp aveau bănuiala ca înăuntru tocmai se produce o faptă care pune în pericol viața unui om (art. 159 Cod procedura penală).
  Mai grav – lipsă de omenie, pt că s-au temut mai mult de o sancțiune ce credeau că le putea fi aplicată, daca intră, decât de faptul că înăuntru unei ființe umane, unei fete de 14 ani fără apărare, i se pot întâmpla grozăviile care i s-au si intamplat.
  Urmeaza anchete, comisii si un efort la fel de mizerabil al tuturor acestor limbrici – procuror, polițisti, politicieni – de a fugi de raspundere. Alexandra tot moartă va fi.
  Caz izolat? Nici vorbă.
  Vorbesc de sistem pentru că (și aici măcar colegii avocați pot să mă susțină) eu personal am întâlnit în activitate suficiente situații în care poliția dar și parchetul au aratat că sunt efectiv praf și pulbere în fața hoților, agresorilor și interlopilor. O caricatură de sistem, putred și ineficient. Funcțional cât de cât cu găinarii dar pe nicăieri în fața infractorilor de profesie. Blocat în nepăsare, blazare, subfinanțare și subdotare, vinovat de umilirea și suprasolicitarea celor câțiva care chiar muncesc în el, de politizare și promovarea incompetenților și nu în ultimul rând de fraternizarea cu cei pe care ar trebui să îi închidă.
  Doar câteva situații de care m-am lovit în activitate:
  • Femeie răpită, bătută, băgată în portbagaj și violată de fost soț. Pentru că autoritățile nu sunt sigure că a fost și viol, restul fiind clar, agresorul este cercetat în libertate și primește doar control judiciar.
  • Persoană bătută, transportată în altă locație unde bătaia continuă, apoi eliberată. Primul martor ocular audiat abia după 6 luni deși fusese indicat în plângere. Agresorii trimiși în judecată abia după 4 ani timp în care mai agresează și alte persoane și mai colecționează și alte dosare care tărăgănează.
  • Femeie amenințată cu moartea de fostul soț pentru că nu mai voia să continue conviețuirea. Individul aduce un cuțit într-un local public pentru a își întări promisiunea că îi va tăia gâtul. Judecătoarea refuză ordinul de protecție, pentru că nu s-a dovedit că ar mai fi fost și alte amenințări în trecut și pt că agresorul a susținut că a fost nervos.
  • Femeie agresată de soț care și incendiază incinta în care lucra soția. Ordin de protecție refuzat.
  • Polițiștii identifică utilaj furat în curtea hoților. Procurorul refuză solicitarea unui mandat de percheziție, pentru că fapta nu i se pare destul de gravă. Bunul furat dispare.
  • Fiu de polițist lovește cu pumnii în figură în local public o femeie necunoscută care nu a fost încântată că respectivul a dorit să o pipăie. Tatăl, polițist, vine în biroul avocatului încearcă să intimideze și spune că va demonstra că nu va păți copilul nimic.
  Despre situațiile în care unii polițiști (câteodată și magistrați) sunt mai interlopi decât interlopii nu mai discutăm. Din când în când mai pleznește o bubă și noi apucăm să vedem prin crăpătură puțin din mizeria unui sistem în care șefii fac contrabandă, trafic de droguri, acoperă contracost evazioniștii sau clanurile de interlopi. Si pentru ca să rămână șefi dau și ei o parte mai sus. Povestea continuă de zeci de ani deja. Si nu! Nu exagerez!
  Și din când în când lovește tragedia. O fată nevinovată moare așa, un polițist moare împușcat pt că a fost trimis în fața glonțului fără vestă, 60 de copii mor, unii arși într-un bar alții mâncați de bacterii în spitale insalubre. Ne trezim, ne revoltăm, protestăm. Sute de oameni sunt gazați și bătuți de jandarmi, deveniți deodată eficienți și organizați. Nu mai protestăm. Bine că l-au condamnat pe Dragnea. Nu mai contează cum. Totul va fi bine. Acum toți suntem pro europeni și pro justiție. Ne batem deja unii cu alții pe cât de europeni și justițiari suntem. Ce se vor face politicienii care cică susțineau justiția? Că nu mai au obiectul muncii. Trebuie să vină cu altceva. Greu. Până una alta tragedia acestei fetițe nevinovate le va da ocazia să mai flecărească câteva zile simulând afectarea și preocuparea.
  LE: ca sa pară că nu stă degeaba, cel de două zile ministru de interne la solicitarea Vioricăi a demis șeful poliției române și prefectul de Olt !?! Oare ce treaba avea prefectul cu incompetența și neomenia polițiștilor?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *