Radarul ‘pistol’, învins în instanţă de un om de afaceri

Radatul „pistol”, „arma” ultraperformantă a Poliţiei Rutiere, a fost învinsă în instanţă de omul de afaceri Cristian Boureanu, fost deputat PDL în perioada 2004-2012.

Tribunalul Călăraşi i-a dat câştig de cauza lui Boureanu, care a contestat suspendarea permisului de conducere după ce, conform procesului verbal, ar fi fost surprins, în 2015, conducând cu 190 de kilometri la ora.

În vara lui 2015, Boureanu a fost surprins de radarul pistol al poliţiştilor rutieri circulând cu 190 de kilometri la ora pe Autostrada Soarelui, şi a rămas fără permis. Acesta a decis să dea în judecată Poliţia, contestând înregistrarea.

„Am un limitator care îmi ţine viteză la 170 km/h, iar dacă o depăşesc, maşină are grijă să pună frână. Şi dacă ar fi să pierd procesul, plec în SUA şi circul cu metroul”, declara Cristian Boureanu la acea vreme.

Acesta mai susţinea că pistolul radar folosit în cazul său a constatat în mod incorect viteză de deplasare a maşinii şi considera că, pe filmuleţul care i s-a pus la dispoziţie, ar apărea o dungă, ceea ce l-a făcut să creadă că, în momentul în care a imortalizat viteză cu care se deplasa autoturismul, radarul era în mişcare şi de aici posibila eroare. În final, s-a dovedit că fostul politician a avut dreptate şi Tribunalul Călăraşi i-a admis, printr-o decizie definitivă, acţiunea împotriva Poliţiei Rutiere.

„Decizia judecătorilor mă bucură foarte mult. Probatoriul pe care avocaţii mei l-au depus a fost suficient şi iată că am câştigat. Mă bucur foarte mult, dar sper să nu mai ajung într-o astfel de situaţie”, a declarat Cristi Boureanu, în exclusivitate pentru enational.ro.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
arv 18 martie 2016
chestia e ca, la un caz aprox similar, dar fara depasirea legala avitezei (dupa podul de la Calea Sagului) un MILITIAN m-a amendat ca am depasit vizeta legala cu +20 km/h. Pe film, in instanta se vedea viteza mea - 74km/h unde limitarea era 70 (!) si nu 50 cum spunea militianul COSMIN NADASANU. Totusi cu filmul in fata - CHIORII din JUSTITIA TIMISOREANA - au ajuns la concluzia ca - CIRCULAM PE CONTRASENS!!! Cu nevasta in dreapta si bebelusul in spate!!! MINUNAT, NU-I ASA??!!
s0rin 17 martie 2016
Păi vedeți că legile se aplică doar celor săraci și fraierilor.