Cine râde la urmă, Robu mai bine

robu rade

Până la urmă, lui Nicolae Robu i-au ieșit socotelile în delicata problemă a stabilirii listei candidaților la consiliul județean. Chiar dacă, după prima etapă, favoriții primarului și ai componentei istorice a liberalilor erau în coada clasamentului, după finalizarea evaluării, apropiații lui Robu au urcat spectaculos, ocupând poziții fruntașe.

Dacă e să considerăm primele 15 locuri de pe listă ca fiind eligibile (Robu și-a propus 19 mandate, dar e cam greu de obținut), se observă că zece candidați provin din componenta istorică, în timp ce fostul PDL dă doar cinci persoane!

Clasamentul final nu prea mai reflectă voința primarilor, majoritatea ex-pedeliști, care și-ar fi dorit o altă ierarhizare. Se dovedește însă că Robu a calculat inginerește, a lăsat la urmă votul său, l-a pus pe preferatul propriu, Marian Vasile, șeful comisiei de evaluare, iar la final… râde mai bine.

Totuși, ca să nu creeze mari tensiuni în filială, a lăsat ca un fost pedelist, Alin Popoviciu, să fie cap de listă, evitând, prin acest compromis, revolta taberei portocalii. Numai că e foarte posibil ca și clasarea lui Popoviciu să fie una provizorie, iar deputatul să fie nevoit să se retragă, în urma unei presiuni mediatice intuită în primul rând chiar de… Nicolae Robu.

În felul acesta, candidat la șefia CJT va deveni tot cineva provenit din vechiul PNL, adică agreat de Nicolae Robu, fără ca primarul să fi avut vreo ”contribuție”. El doar ”a constatat”!

Finalul e senzațional, cu un Robu care ajunge să dea o dublă lovitură: și-a plasat oamenii preferați în consiliul județean, dar decizia a aparținut altora, adică primarilor, membrilor BPJ și a celor din comisia de evaluare! Concluzia?

Robu nu e ceea ce pare sau ceea ce lasă el să creadă alții, iar cei care au de pierdut sunt, în primul rând, oamenii care-l subestimează!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *