Rabla pentru Electrocasnice. Modificări pentru 2022, ce produse au fost scoase din program

Rabla pentru Electrocasnice. Modificări pentru 2022, ce produse au fost scoase din program

Rabla pentru Electrocasnice  va fi derulat și în acest an, iar programul a fost postat în consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului.

În premieră au fost introduse două măsuri menite să crească procentul utilizării voucherelor, dar și să sancționeze rezervarea tichetelor fără intenția de a le utiliza.

Potrivit noilor prevederi, perioada maximă pentru utilizarea voucherelor la comercianți se reduce de la 14 zile la 7 zile, iar beneficiarilor care rezervă un voucher și nu îl utilizează le va fi restricționată, pentru acel an, posibilitatea de a solicita un alt voucher pentru același tip de echipament

CITEȘTE ȘI: Novak Djokovici, dispus să renunțe la viitoarele turnee: „Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc”

„Este al patrulea an de funcționare a Programului Rabla pentru electrocasnice și eu cred că toate programele multianuale de succes ale AFM trebuie, pe de-o parte, să evolueze odată cu inovațiile tehnologice și, pe de altă parte, să își păstreze scopul fundamental – acela de a proteja mediul. Am introdus reguli noi care sperăm să reducă semnificativ numărul voucherelor rezervate dar neutilizate, pe parcursul unui an”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Rabla pentru Electrocasnice: către ce este direcționat bugetul în acest an

O altă prioritate a ediției din 2022 este direcționarea bugetului de 100 milioane lei către înlocuirea aparatelor electrocasnice cu consum ridicat de energie. De aceea, autoritățile au decis să scoată televizoarele din categoria echipamentelor eligibile.

„În ceea ce privește televizoarele, datele ne arată că, în ultimii ani, echipamentele vechi, cu consum ridicat de energie, au dispărut treptat din piață, în bună parte și datorită includerii televizoarelor în edițiile mai vechi ale programului. Am decis, așadar, ca anul acesta să le scoatem din lista echipamentelor eligibile, deoarece considerăm că programul și-a atins obiectivele în ceea ce privește acest tip de echipament și putem direcționa bugetul către celelalte tipuri de echipamente, pentru care aceste obiective încă nu au fost atinse”, a precizat ministrul Barna Tánczos.

La edițiile precedente ale programului, voucherele s-au epuizat în câteva minute.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns