”Rabla pentru becuri”. Românii vor primi vouchere ca să-și schimbe becurile cu filament cu altele cu led. Cât curent se economisește

”Rabla pentru becuri”. Românii vor primi vouchere ca să-și schimbe becurile cu filament cu altele cu led. Cât curent se economisește

”Rabla pentru becuri”. Românii vor primi vouchere ca să-și schimbe becurile cu filament cu altele cu led. Cât curent se economisește.

Vouchere pentru cei care mai au în casă becuri vechi, cu filament, pentru a putea achiziționa mai ieftin becuri cu led, mai economice. Aceasta este ideea Guvernului pentru a stimula populația să facă economie de energie.

CITEȘTE ȘI: Vreme ploioasă în Banat și Crișana

La nivelul Ministerului Mediului se analizează un program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe LED, sunt becuri cu un consum energetic redus. Și pentru a reduce consumul, becurile vor fi înlocuite și în instituțiile statului. Iar clădirile oficiale nu vor mai fi iluminate noaptea.

Cât curent consumă un bec cu filament față de unul cu led. Prețul plătit

Un bec cu tehnologie nouă, cu LED, consumă de cinci ori mai puțin decât unul cu filament. Consumatoare de energie, becurile cu incandescență au fost înlocuite în multe case de cele cu gaz sau cu LED, acestea din urmă fiind și cele mai eficiente.

Un bec cu LED costă în medie 30 de lei, iar prețul variază în funcție de lumina emisă. Consumul lor este însă de cinci ori mai mic, iar investiția s-ar amortiza într-un an.

Potrivit unui calcul prezentat de stirileprotv.ro,  la un apartament de 70 de metri pătrați cu trei camere, două băi, hol și bucătărie în care stau aprinse cam 6 ore pe zi 13 becuri clasice de 60 de watti. Costul pentru lumină ar fi de aproximativ 145 de lei dacă am considera că un kilowatt costă un leu. În varianta cu 13 becuri LED costul final ar fi de 20 de lei.

alba24

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *