PSD Timiș, nemulțumit de alocarea banilor în județ

PSD Timiș, nemulțumit de alocarea banilor în județ

PSD Timiș acuză, într-un comunicat de presă, modul în care autoritățile județene au decis alocarea banilor din fondul de urgență al guvernului.

”Nemernicia și hoția Guvernului demis Cîțu au fost regizate în județul Timiș de către Alin Nica, președintele Consiliului Județean, și Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect. Din cei peste 29 milioane de lei alocați Timișului din fondul de urgență al guvernului, în ultimele ore de mandat guvernanții liberali au decis distribuția astfel: câteva firimituri localităților cu primari PSD și <cozonacul> pentru localitățile cu primari PNL și UDMR.

Altfel spus, primăriile cu edili social-democrați au primit fix 50 de mii lei, în timp ce primarii din „famiglia” liberală și primarii UDMR din <fantastica> coaliție au primit fiecare câteva sute de mii de lei. Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective.

În mărinimia lor, guvernanții liberali demiși și disperați au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face”, este mesajul transmis de Călin Dobra, liderul consilierilor județeni ai PSD.

Banii ar putea fi refuzaţi

La rândul său, Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Județene Timiș a ACoR, a adăugat: „Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și, implicit, ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți.

Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități”.

Simonis: Vom face plângere penală

În final, Alfred Simonis, deputat și președinte PSD Timiș, a făcut următorul anunț: „PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns