PSD Timiş îşi mută „antenele”

Sorin Grindeanu este propunerea oficială a premierului pentru şefia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Se încheie, astfel, o perioadă de patru luni în care cuvântul de ordine a fost incertitudinea: a fostului premier, a relaţiei acestuia cu conducerea PSD şi a filialei timişene a PSD.

Prin desemnarea lui Grindeanu la ANCOM, dispar toate ambiguităţile menţionate. În primul rând, fostul premier îşi găseşte un loc nu doar bine plătit, dar şi foarte important în ecuaţia instituţională. Deşi este o structură foarte discretă în peisajul public, ANCOM are o poziţie extrem de bine plasată şi a fost suficient să vedem tam-tamul făcut pentru îndepărtarea fostului şef ca să ne convingem de forţa „ălora de la antene”, aşa cum li se mai spune celor de la ANCOM.

Apoi, această numire limpezeşte lucrurile şi în relaţia lui Grindeanu cu conducerea PSD, pentru că e clar că nu vom mai auzi, de acum încolo, de critici ale fostului premier la adresa partidului. În cele din urmă, se face o mare lumină şi în PSD Timiş, filială care a stat într-un joc de aşteptare în ultimele luni, tocmai datorită incertitudinii de la nivelul conducerii.

Acum, clarificându-se acest aspect, se creează premisele unei implicări mai active, mai ferme, mai organizate, pentru care liderii trebuie să aibă deplină legitimitate. Iar aceasta nu poate veni decât în urma unor alegeri, foarte probabile în viitorul apropiat.

Este de aşteptat să apară grupuri şi tabere, cu atacuri, critici, poziţionări diferite, dar ele sunt fireşti, pentru că fac parte din jocul democratic care trebuie să existe chiar şi în interiorul partidelor. Altfel, ar decide tot „ăia de la antene”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “PSD Timiş îşi mută „antenele”

  1. S-a îngropat securea războiului
    Ce-ar fi sa fumeze și pipa păcii pe culoarele justiției împreuna cu regele baltilor și știucilor?

Lasă un răspuns