Încă din campania electorală din 2012, primarul Timișoarei promitea „construirea în cartiere a patru bazine de înot semiolimpice, destinate practicării înotului de întreținere și agrement”. Acestea ar fi trebuit realizate pe parcursul primului mandat, însă socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă, pentru că demersurile au durat mult mai mult decât se aștepta edilul.
Ideea ca la fiecare punct cardinal al orașului de pe Bega timișorenii să aibă un loc în care să se bălăcească după pofta inimii și să facă mișcare pentru a-și menține sănătatea a fost una foarte apreciată, atâta doar că nu au fost luate în calcul o serie de detalii: identificarea terenurilor, elaborarea planurilor urbanistice, a studiilor de fezabilitate și a altor documente, la care se adaugă organizarea licitațiilor aferente.
Cu doi ani în urmă, Consiliul Local Timișoara a aprobat planurile urbanistice pentru două zone de agrement, una în Calea Buziașului (zona Recoltei – Legumiculturii) și cealaltă în Calea Șagului (lângă fosta Dermatina). Fiecare plan include câte două bazine de înot, unul acoperit și unul în aer liber. Bazinele descoperite ar urma să fie utilizate, în timpul iernii, ca patinoare.
Totuși, prima șansă de realizare a unui bazin de înot de tip semiolimpic pentru timișoreni o are cartierul Calea Lipovei, unde a fost identificat deja terenul, aflat la intersecția străzilor Verde și Silistra. Și aici urmează să fie amenajat un complex sportiv, care va cuprinde, în afară de cele două bazine, și terenuri de sport.
În luna iulie a acestui an, conducerea municipalității anunța organizarea licitației pentru contractarea proiectantului care să elaboreze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Cu o lună mai târziu, a fost anunțată demararea licitației, dar de atunci nu a mai intervenit, se pare, nimic nou.
Oricum, timișorenii care au crezut că vor avea parte de partide de înot aproape de casă mai au de așteptat. Chiar și primarul Timișoarei, atât de optimist în privința termenelor de realizare, a declarat că bazinul de înot din Calea Lipovei, cu tot complexul sportiv aferent, nu are cum să fie finalizat decât în anul 2019. Până atunci, amatorii de sport nu au decât să aleagă alte variante, cele mai multe și mai moderne aflându-se, din păcate, în țările vecine.
traiasca robu si minciunile sale. Un megaloman plin de sine. Vaaai ce a facut el pentru timisoara. A tinut-o in loc. NU asa se face dezvoltare urbana si sosele. Pt un centru linistit si nepoluat in primul rand trebuie sa duci masinile cat mai departe de el si sa impui taxe pt accesul pe centru. Exemplu chicago anii 80, copenhaga anuii trecuti si mai sunt multe multe orase care s-au desteptat si au facut ce trebuie, dar plagiatorul asta vrea doar voturi altceva nu-l intereseaza, e disperat dupa voturi. si-l vor vota….. toata paria orasului care nu stie nici sa scrie il va vota pt sa puna o stampila sunt primii. ar trebui cei care nu stiu sa scrie si sunt asistati sociali nici sa nu aiba drept de vot., nu sa voteze pt mine un platitor de taxe la buget. nu-i corect.