PSD Timiș încearcă marea cu degetul la noua ”Ștefan Gheorghiu”. FOTO

A început procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara. Viitorii studenți își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro 

Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara și nominalizatul partidului pentru funcția de prefect, a avut o primă inițiativă la început de an.

”M-am întâlnit astăzi cu studenții Facultății de Ştiințe Politice în cadrul dezbaterii <<Studenții aleg>>. Vă spun fără dubiu că viitorul clasei politice sună bine, mult mai bine decât prezentul. I-am sfătuit să se implice cât de rapid în politică dacă vor să schimbe ceva, fiecare în partidul în care se regăseşte. Este singura soluție!”, este mesajul transmis de Ritivoiu pe rețelele de socializare.

Evident, demersul social-democratului se înscrie în strategia PSD de a-și apropia măcar o parte a studenților, un bazin electoral care nu s-a regăsit niciodată la modul serios printre votanții partidului. E limpede că tentativa lui Ritivoiu, chiar dacă apreciabilă, nu pare a avea mulți sorți de izbândă, deși contextul politic actual nu este unul nefavorabil PSD-ului, ci, dimpotrivă, ar putea permite crearea unor breșe în segmente considerate inabordabile.

Greu de crezut, însă, că se va întâmpla așa ceva tocmai la Facultatea de Științe Politice a Universității de Vest, devenită un fel de ”Ștefan Gheorghiu”, unde ideile politice ale celor de la USR sunt promovate mai intens decât erau inoculate beneficiile socialismului la facultatea care crea activiști PCR.

Este suficientă o simplă vizualizare a conturilor de socializare ale profesorilor de la această facultate, pentru a avea imaginea dezagreabilă a clicii formate la această facultate. Majoritatea cadrelor didactice își afișează ostentativ preferințele pentru USR, Dominic Fritz este privit ca un fiu al poporului, asemenea lui Nicolae Ceaușescu, Andrei Caramitru este noul Lenin al secolului XXI, Mihai Șora este văzut ca tătucul nemuritor care poartă tot timpul în buzunar un fel de Pfizer împotriva ”ciumei roșii”, în timp ce programul USR trece drept Biblia facultății.

PSD Timiș încearcă marea cu degetul la noua ”Ștefan Gheorghiu”

Toate postările USR sunt distribuite de Gheorghe Clitan, directorul Departamentului de Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării

Unii profesori fac și bani din postura deținută, fiind implicați în diverse proiecte ale partidului care le coordonează direcția, proiecte pe care apoi le prezintă ca modele studenților. Mai sunt, ce-i drept, și cadre didactice care au alte simpatii politice, dar nu îndrăznesc să și le facă publice, conștiente că vor fi linșate mediatic de apostolii lui Fritz și Caramitru.

Cam așa arată fotografia momentului de la Facultatea de Științe Politice, unde studenților le sunt impuse modele, în loc să li se formeze o gândire critică, analitică, să înțeleagă complexitatea fenomenului politic, pentru a putea apoi alege, așa cum sună titltul dezbaterii inițiate de Mihai Ritivoiu.

CITEŞTE ŞI: Cookie, un cățel de 9 ani, reunit cu familia lui, după aproape o săptămână

E clar, astfel, că și misiunea social-democraților este extrem de dificilă și s-ar putea trezi cu etichete de ”dușmani ai poporului” la cursurile de ”Tehnici de comunicare electorală” sau ”Teorie și metode în științele politice”. Asta nu înseamnă că Mihai Ritivoiu trebuie să se dea bătut, mai ales dacă își extinde principiul de la care a pornit: ”Încearcă și la Ștefan Gheorghiu!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “PSD Timiș încearcă marea cu degetul la noua ”Ștefan Gheorghiu”. FOTO

  1. Știa bădița Soros ce știa când a dat Internet gratuit la telectualii timișoreni în anii 90… Acum culege roadele. Aceștia-i sunt recunoscători pe veci.

  2. Se pare ca domnul redactor Silviu Florescu nu poate face un modicum de pregatire cand publica un articol. Daca ar fi facut-o, si-ar fi dat seama ca demersul la care a PARTICIPAT (nu initiat) domnul Ritivoiu este unul APOLITIC, la care au participat si reprezentanti ai PNL (domnul Cosmin Tabara) si USR (domnul Ovidiu Merean). Dezbaterea s-a axat pe studentii care candidau, fictiv, la primaria Timisoara.De fapt, domnul redactor are o agenda politica proprie. Pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *