PSD Timiş a decis formula candidaţilor: un apolitic la primărie şi o competiţie internă la CJT

Lucrurile încep să se limpezească în privinţa candidaţilor PSD Timiş de la alegerile locale de anul viitor.

Pentru Primăria Timişoara, unde social-democraţii pornesc cu şansa a doua, având în vedere avansul luat de Nicolae Robu, a fost comandat un sondaj, din care să reiasă care sunt candidaţii cel mai bine plasaţi.

Au fost introduşi în analiza sociologică patru membri ai PSD: Sorin Grindeanu, Sebastian Răducanu, Marius Craina şi Florin Bârsăşteanu.

Sondajul cuprinde însă şi alte persoane, care nu sunt din sfera politică, dar care ar putea intra într-o formulă electorală din care să facă parte şi PSD şi în care să mai fie cuprinse diverse asociaţii sau ONG-uri.

Având în vedere contextul actual, în care politicieni nu se bucură de prea mare încredere, un candidat apolitic pare soluţia cea mai potrivită pentru ca PSD să facă măcar „o figură frumoasă”, aşa cum spunea preşedintele naţional Liviu Dragnea.

La Consiliul Judeţean Timiş, lucrurile stau diferit. Primul pe lista candidaţilor PSD nu va fi, automat, preşedintele instituţiei, în cazul în care social-democraţii vor reuşi să formeze o majoritate. Atât preşedintele, cât şi eventualii vicepreşedinţi se vor alege în urma unei competiţii interne, al cărei rezultat va fi stabilit de poziţia obţinută la alegeri de colegiul din care fiecare face parte.

Concret, fiecare candidat va răspunde de un anumit colegiu, care cuprinde mai multe localităţi, iar în funcţie de voturile aduse, vor fi stabilite şi funcţiile la Consiliul Judeţean Timiş.

Sorin Grindeanu (foto), preşedinte PSD Timiş, a declarat că nu va intra în competiţia de la CJT, deşi a existat o anumită tentaţie în acest sens. În schimb, deputatul Cătălin Tiuch şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile pentru administraţia judeţeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “PSD Timiş a decis formula candidaţilor: un apolitic la primărie şi o competiţie internă la CJT

  1. Corect:PSD nu are ce caută la nivelul primăriei.Cetatenii Timișoarei care au făcut Revoluția trebuie sa respecte si punctul 8 din Procamatia de la Timișoara,respectiv fără
    comuniști la conducere.Poate si la județ se va încerca aceiași varianta mai ales ca acest
    subțire Grindeanu bate n retragere(mai bine secretar de partid decât eșec la conducerea județului)

Lasă un răspuns