PSD: ”Termocentrala Mintia a fost vândută cu 91 de milioane de euro. După ce au fost investiți cel puțin 150 de milioane de euro”

Noul proprietar al Termocentralei Mintia achitat banii. ”Noul proprietar va face investiții de peste 1 miliard de euro”, anunță Virgil Popescu

PSD: ”Termocentrala Mintia a fost vândută cu 91 de milioane de euro. După ce au fost investiți cel puțin 150 de milioane de euro”

Într-o postare publicată pe Facebook Partidul Social Democrat îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după privatizarea Termocentralei Mintia.

În postarea, semnată de senatorul Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, se susține că termocentrala a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investite în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Timișoara. Restricții temporare de trafic

“Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro. Asta după ce au fost investiți în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro.

Primim asigurări din partea ministerului de resort că sunt impuse condiții drastice pentru ca o nouă capacitate de producție de 800 MW, mai verde, să ia locul vechilor grupuri care funcționau pe bază de cărbune.

De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă de „privatizare” prin închiderea termocentralei. Cu toții știm că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcțiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW și banii românilor să fie risipiți.

Oare nu se puteau accesa bani din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul? Asta în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, așa ca în Germania, pănă când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite.

De neînțeles este de ce în plină criză energetică închizi capacități de producție fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piață este crudă, că se întâmplă și falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “PSD: ”Termocentrala Mintia a fost vândută cu 91 de milioane de euro. După ce au fost investiți cel puțin 150 de milioane de euro”

 1. Tradare de tara ar fi fost in trecut, la sumele astea, date „cadou” unei alte corporatii-„companiile” atit de dragi peneleului si usdeului-intentionat am scris gresit, in semn de desconsiderare !
  Si pe vremuri, la peste un milion era o singura pedeapsa-va las sa ghiciti care !
  Ne fura pe bucati in totalitate !
  Bravo !
  Trebuie plecat din colonia asta !
  Sa ramina ei cu furaciunile lor !

 2. INCEPIND CU bechtel, nenumarate investitii , ratate, asa zis , de fapt ,nu avem deloc informatii !!! HOTIA PE FATA , doar prin faptul ca nu se gaseste actul original !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *