Protestele din România, în presa internaţională. „Au arestat un jurnalist german”

proteste bucuresti

Presa internaţională relatează, joi dimineaţa, despre protestele din România şi tratează pe larg reţinerea jurnalistului german Paul Arne Wagner care lucrează de mai multe luni la un documentar despre manifestaţiile anticorupţie din ţara noastră.

Noi proteste anti-guvernamentale au avut loc în România, miercuri seara, scrie Fox News. Oamenii nemulţumiţi de noua legislaţie penală care va facilita corupţia la nivel înalt, s-au ciocnit cu forţele de ordine.

Mii de oameni s-au strâns miercuri seara în faţa Guvernului din Bucureşti fluturând steaguri naţionale, americane şi ale UE şi scandând mesaje anti-PSD, partidul de guvernâmânt pe care protestatarii îl consideră „ciuma roşie” (red plague),

Într-un material care preia o ştire Associated Press, publicaţia americană menţionează şi faptul că mai mulţi protestatari gălăgioşi au reuşit să intre în clădirea Parlamentului unde au fost susţinuţi de membri USR.

Protestele vin ca răspuns la votul de luni noaptea din Parlament care revizuieşte legile penale, considerat ca un nou pas în spate în lupta anticorupţie.

Manifestaţii de mai mică amploare au avut loc în oraşe din ţară – Braşov, Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Forţele de ordine au reţinut mai multe persoane, inclusiv pe jurnalistul german Paul Arne Wagner, care conduce organizaţia Passport Productions, scrie Fox News. Wagner documentează de mai multe luni protestele din România.

„Legile sunt votate noaptea pentru a-i proteja pe evazionişti şi pe corupţi. Ţara trebuie să-şi revină”, a declarat un protestatar pentru Associated Press Stefan Gugui, un consultant de 50 de ani.

Şi cei de la France24 scriu despre aproximativ 5.000 de manifestanţi în capitala României care au protestat împotriva relaxării legislaţiei penale şi au scandat „Nu cedăm” şi „Hoţii”.

Publicaţia din Franţa care citează agenţia AFP menţionează schimbările legislative aprobate de Parlamentul de la Bucureşti care reduc numărul de fapte penale şi limitează drastic termenele în care se fac urmăririle penale.

Potrivit preşedintelui Iohannis, legile l-ar avantaja în mod direct pe liderul PSD Liviu Dragnea, arată site-ul francez, scrie realitatea.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Protestele din România, în presa internaţională. „Au arestat un jurnalist german”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *