Protest spontan la Direcția Regională de Statistică Timiș, din cauza salariilor mici

Protest spontan la Direcția Regională de Statistică Timiș, din cauza salariilor mici

Protest spontan la Direcția Regională de Statistică Timiș, din cauza salariilor mici.

Astăzi, 23 noiembrie 2023, salariații din cadrul Direcției Regionale de Statistică Timiș, au decis să facă un protest spontan care se va desfășura începând cu orele 11.00, în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când revendicările lor vor fi soluționate.

„Am adoptat această formă de protest, pentru a ne exprima nemulțumirea față de salariile foarte mici raportate la importanța și complexitatea muncii noastre. În ciuda importanței activității desfășurate de personalul statistic, acesta este mai slab remunerat decât personalul din alte instituții publice, deși îndeplinește sarcini foarte complexe, cum ar fi cercetările statistice de interes național de tipul Recensămintelor Populației și al Locuințelor, Recensămintelor din Agricultură sau a altor cercetări statistice de mare volum.

CITEȘTE ȘI: Aprinderea iluminatului festiv în Timişoara și a luminițelor din Târgul de Crăciun va avea loc duminică, 26 noiembrie. Urmează zile pline spectacole

În competența statisticienilor intră printre altele calculul indicilor prețurilor de consum (IPC) – indicator pentru calcularea inflației la nivel național și al indicelui armonizat al indicelui de consum (IAPC) – indicator pentru determinarea inflației la nivelul statelor membre ale UE, PIB, VNB, indicatori de importanță deosebită în actualul context economic național și internațional. Este ușor de înțeles că niciun proiect, plan de acțiune, strategii pe termen mediu și lung, nu pot fi realizate fără datele culese, procesate, interpretate și diseminate de către statisticieni. Guvernul României a recunoscut că există probleme de salarizare la nivelul instituției noastre și în acest sens a fost aprobat Memorandumul cu tema: “Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”. Documentul a fost aprobat în ședința Guvernului din data de 13.07.2022. Până în acest moment Memeorandumul nu a fost pus în aplicare!”, afirmă reprezentanții instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *