Protest spontan al grefierilor din Timiș

Muncesc pe brânci, de multe ori și în weekend, stau peste program și se duc la serviciu bolnavi pentru că nu are cine să le facă munca. Este vorba despre personalul auxiliar al instanțelor (grefieri, arhivari etc.) care, în acest moment, stă cu sabia lui Zamolxe deasupra capului din cauza proiectului noii legi a salarizării.

Dacă va fi adoptat în forma actuală, actul normativ ar putea să le diminueze salariul final, cu tot cu sporurile aferente, pe care oricum nu-l consideră corelat la volumul de muncă pe care îl au.

Deși au beneficiat recent de o majorare în grila de salarizare, grefierii sunt nemulțumiți de faptul că, potrivit proiectului de lege, vor fi cotați la același nivel ca un îngrijitor de spital, încadrat fără studii superioare.

În momentul de față, salariul unui grefier cu studii și cu vechime este de aproximativ 3.400 de lei, dar orele suplimentare nu se mai plătesc, deși, din cauza deficitului de personal corelat cu suplimentarea sarcinilor, în fiecare lună se adună destule.

Pe fondul acestor nemulțumiri, în semn de protest, marţi, grefierii instanțelor timișene au întrerupt lucru timp de două ore, o parte dintre ședințele de judecată suspendându-se.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.