Protest la Prefectura Timiș

protest prefectura 1

Protest la Prefectura Timiș.

Joi, 23 noiembrie 2023, angajații instituțiilor prefectului din toată țara organizează pichete de protest.

Astfel, în intervalul orar 10 -12, cei peste 1400 de salariați din prefecturi (funcționari publici și personal contractual) încetează lucrul și pichetează sediile tuturor instituțiilor prefectului din țară.

Și angajații prefecturii Timiș au luat parte la protest, doleanțele acestora, comune, de altfel, cu ale colegilor din țară, fiind sintetizate într-un comunicat semnat de Gabriel Roșu, liderul de sindicat al funcționarilor publici din Instituția Prefectului Județului Timiș.

„Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați, la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate”, susțin sindicaliștii.

CITEȘTE ȘI: Anunț important pentru șoferii care vor circula de pe Centura Timișoarei spre Autostrada A1, vineri, 24 noiembrie

„Considerăm că, salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării de municipii și orașe și servicii publice deconcentrate”, mai afirmă reprezentanții salariaților.

Dacă doleanțele nu le sunt satisfăcute, de saptămâna viitoare vor fi demarate procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă cu Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul României, în vederea declarării grevei generale. „Intenționăm să declarăm grevă generală în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamentare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, proceduri ce se realizează de către angajații din prefecturi(preluarea și predarea buletinelor de vot, precum și a celorlalte materiale necesare procesului electoral, asigurarea plății tuturor celor implicați în procesul electoral, s.a.)”, se mai arată într-un comunicat trimis de sindicaliștii din prefectura Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *