Protest în Olanda față de sosirea afganilor. Au fost întâmpinați cu cauciucuri incendiate și solganuri naționaliste. Video

Protest in Olanda fata de sosirea refugiatilor afgani

Mai bine de 250 de olandezi au participat la un protest fata de sosirea afganilor care au reusit sa plece din tara dupa ce talibanii s-au instalat la putere. Protestatarii au cântat melodii naţionaliste, au expus pancarte cu mesaje ostile şi au incendiat cauciucuri în faţa centrului de primire.

CITEȘTE ȘI: Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a căsătorit cu iubita lui Yiran Lin

Un protest în Olanda împotriva sosirii evacuatilor afgani a degenerat în haos, marți seara, fortând poliția sa intervină, anunta BBC.

Presa locala declarat  aproximativ 250 de protestatari s-au adunat în față unui centru de primire dintr-o tabăra militară din Harskamp, un sat la est de Utrecht. Protestul a fost pașnic la început, dar tensiunile au crescut după ce un grup de tineri a ignorat apelurile repetate de a pleca.

Unii protestatari au cântat melodii naționaliste, au afișat bannere ostile și au dat foc la anvelope în față centrului de primire. Au fost scandate sloganuri precum „Mai întâi poporul nostru!” și „Harskamp este al nostru”.

Ofițeri de poliție cu câini au fost trimiși pentru a sparge demonstrația și pentru a-i alungă pe protestatari din zona, dar nimeni nu a fost arestat.

Aproximativ 800 de refugiați din Afganistan vor fi cazați în tabăra militară de la Harskamp. Primii evacuați au sosit marți dupăamiazăTabăra militară este unul dintre cele patru adăposturi de urgență pentru evacuatii afgani.

Vezi video AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *