Protest împotriva puterii, în mijlocul Târgului de Crăciun

Peste o mie de persoane au protestat, duminică seară, în Piața Victoriei din Timișoara, împotriva legilor justiției și a puterii din parlament și guvern. Între orele 19 și 20, mișcarea s-a amestecat cu muzica de la Târgul de Crăciun, iar tradiționalul marș în jurul Pieței Victoriei i-a amestecat pe protestatari cu oamenii veniți să cumpere diverse produse sau să bea câte un pahar cu vin fiert.

Lozincile strigate au fost cele obișnuite: „PSD ciuma roșie”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „Hoții, hoții”, dar și unele noi, cum ar fi „Crăciun fără hoți”. Manifestanții au purtat și pancarte, pe care era scris, printre altele, „Parlament penal, marș la tribunal” sau „Vai de mustăcioara ta/ Ai pierdut Oltenia”.

După ora 20, oamenii au revenit în fața Operei, după care au pornit în marș până la Palatul Dicasterial.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Protest împotriva puterii, în mijlocul Târgului de Crăciun

  1. Cam trist. Unii lupta pentru dreptate si altii isi umplu burtile. Cand vom ajunge sa nu ne mai permitem nici macar un targ de Craciun atunci va fi prea tarziu. Trebuie sa intelegem ca libertatea este cel mai de pret bun pe care-l avem. Mai presus de salariu sau cum ne descurcam intr-o anumita perioada a vietii. „Surprinzator” e ca la demostratie vin persoane cu salariu mare care putem spune ca au ce pune pe masa dar care inteleg conceptul de a pierde o libertate in fata unor hoti.

Lasă un răspuns