Andrei Părăuşanu expune la „Calina”

Galeria „Calina” va găzdui luni, 11 decembrie, la ora 18, vernisajul expoziţiei „Paintings”, semnate de artistul plastic Andrei Părăuşanu.

„Când descrii pentru a doua, a treia sau a <<n>>-a oară o idee, conținutul diferă de cel inițial. Încărcătura informațională și emoțională este <<împachetată>> pentru a fi transmisă. Munca artistului are o scurtă durată, alterată de perspectiva modului în care <<produsul>> va arăta și va <<funcționa>>.

Amestecul dintre culori este mai aproape temporal de ideea inițială decât gestul descriptiv și explicativ al desenului. El vine ca o acțiune abstractă, concretizată în pată. Aceasta din urmă este încărcată de potențial și mai puțin afectată de preocuparea conștientă pentru obiectul finit. Ea nu are rolul de a convinge, ci de a prezenta și fixa intenția”, subliniază artistul născut în 1991, care trăiește și lucrează în Timișoara.

Din 2017, „Calina”- Spațiu de Artă Contemporană a trecut de la relația cub alb-influența discursului estetic la o zonă a culturii vizuale interesată de proiectele full-spectrum „istorie.mit.loc.ecologie.lege”, susținute de prezentări, dezbateri, seminarii și expoziții.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns