Protest al halatelor albe, la Timişoara: ”Noi am muncit, voi ne-aţi minţit”

Protest al halatelor albe, la Timişoara: ”Noi am muncit, voi ne-aţi minţit”

Sindicaliştii Sanitas au început acțiunile de protest față de Guvern și au pichetat prefecturile din mai multe judeţe, cerând aplicarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar şi stabilirea unor sporuri şi acordarea unor stimulente şi pentru angajaţii din Asistenţa socială.

La Timişoara, aproximativ o sută de persoane, sindicalişti din sănătate, dar şi din învăţământ au protestat la Prefectura Timiş. Pe pancartele acestora erau mesaje precum ”40 punctul de pensie”, ”Nu tăiaţi pensiile”, ”Noi am muncit, voi ne-aţi minţit”, ”Jos Guvernul!”, ”Ne-aţi minţit”, ”Guvernul ne-a pus pumnul în gură”.

A fost înregistrat şi un incident, doi dintre protestatari s-au îmbrâncit, fiind îndepărtaţi de către jandarmii care supravegheau protestul. Sindicaliștii de la Sanitas au anunţat revendicările:
1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată. 3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

„Nu ne lăsăm până nu se aplică legea. Sunt probleme la unele unități și cu neacordarea stimulentului de risc”, a punctat Daniela Lazaroviciu, președinte Sanitas Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *