Protest al angajaţilor din industria HoReCa, în centrul Timișoarei

protest horeca 1

Prin intermediul unui comunicat transmis de Corina Macri, președintele Horetim, angajații din industria ospitalității timișorene au anunțat motivele pentru care vor protesta, vineri, 16 ocrombrie, începând cu ora 17, în Piața Victoriei.

„Ca urmare a crizei cauzate de pandemie și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria HoReCa este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80 la sută față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50 la sută dintre operatori.

Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu – hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente.

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HoReCa prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 de angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale.

Suntem implicați și afectați: hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism. Vi se pare puțin și neînsemnat?

De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra intr-o hală de 200 de persoane, timp de opt ore? De ce această industrie a fost controlată săptămânal, din iunie și până acum, nu s-au constatat riscuri majore, nu există focare majore de infecție în nici un restaurant sau hotel, cum sunt în atâtea companii și instituții publice, și totuși noi suntem singurii sancționați? De ce ni se explică de fiecare data că ni se face un favor prin a ni se permite să muncim? Noi suntem antreprenorii și contribuabilii care susțin economia locală. Cu noi veți face din Timișoara un oraș turistic sau nu!

De aceea PROTESTĂM:

1. LASATI-NE SA MUNCIM!!! Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nici o statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacanță și în special de serviciile HORECA, numărul de cazuri a ramas constant!!! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și alegerile locale, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!

2. Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm să nu se aplice nici industriei Horeca.

3. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul în curs și anul viitor.

4. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

5. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca.
Nu distrugeți antreprenoriatul local și comunitatea. Trebuie să trăim cu acest virus și să câștigăm razboiul supraviețuirii! Doar să ne respectăm și să nu mai fim mințiți!”, se arată în protestul celor care lucrează în domeniul HoReCa din Timișoara.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *