Propunere legislativă: Salariul minim brut pe economie crește. Care este valoarea finală

Programul național de protecție socială ”Bani de liceu” continuă

Salariul minim pe economie ar putea crește începând din 2021.

Legiuitorii vor să majoreze salariul minim pe economie, astfel încât salariul de bază minim brut pe țară să reprezinte 60% din salariul mediu brut pe economice.

Inițiatorii unei propuneri legislative doresc ca salariul minim pe economie să crească în trepte egale începând din prima zi a anului viitor (1 ianuarie 2021) și să ajungă astfel ca la dată de 31 decembrie 2024 să reprezinte 60% din salariul mediu brut pe economie, tot acest proces durând 5 ani.

Majorarea va deveni obligatorie și chiar și pentru angajatorii privați vor trebuie să țină cont de aceste modificări și să majoreze salariile în fiecare an, conform legii.

Vă reamintim că, de curând, s-a dezbătut și propunerea Comisiei Europene privind coeficienții de ierarhizare și stabilire a 11 salarii minime diferențiate.

În cazul în care proiectul de majorare în 5 trepte a salariului minim va fi aprobat, în anul 2024 salariul minim brut pe economie va ajunge la 3.279 lei, iar salariul minim net de 1.928 lei. La ora actuală, salariul minim net este de 1.346 lei.

sursa: dcbusiness

 

hunedoaralibera


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Propunere legislativă: Salariul minim brut pe economie crește. Care este valoarea finală

  1. Lasati dracu salariul minim,scoate_ti taxa pe munca,care e cea mai mare din Europa.mai dati si legi pt salariati nu doar pt pensionari.

Lasă un răspuns