Proprietarul unui apartament a primit o factură record la electricitate, în valoare de peste 739.000 de lei!

Raffel (E.ON România) vine cu soluția pentru facturile românilor: Guvernul ar reduce TVA la energie

Proprietarul unui apartament a primit o factură record la electricitate, în valoare de peste 739.000 de lei!

Un milion de contoare, expirate

La finalul anului 2020, peste un milion de contoare de măsurare a consumului de energie electrică instalate de Distribuție Energie Electrică România (DEER), parte din Grupul Electrica SA, erau expirate. Numărul lor urmează să ajungă la 1,5 milioane, până în 2023, arată un document obținut de Economedia.

Compania susține că, pentru a înlocui toate contoarele expirate până la finalul lui 2023 are nevoie să facă investiții. Acestea sunt necesare pentru a instala anual 12% din numărul total de contoare. Însă, acest procent nu a fost acceptat de către autoritatea de reglementare din energie.

CITEȘTE ȘI: Prognoza ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

În ultima perioadă numeroși consumatori s-au plâns că au primit facturi uriașe, deși consumul nu le-a crescut. Și chiar în ciuda faptului că locuințele facturate nu mai erau locuite de ani buni.

Locuințe nelocuite, facturi uriașe

Spre exemplu, o familie din Alba Iulia a primit o factură de 27.808,13 lei. Iar altă familie o factură de 207.866,32 lei. „Recordul” este deținut de proprietarul unui apartament din orașul Cugir. Acesta a primit o factură record la electricitate în valoare de peste 739.000 de lei, deși în locuință nu locuiește nimeni de peste 20 de ani.

Un document al serviciului de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica arată că, la finalul anului 2020, 1.052.770 de contoare de măsurare a consumului de energie electrică instalate în gospodării erau expirate.

DEER estimează că în acest an încă 42.894 de contoare vor expira, iar la finalul anului 2023 numărul total al contoarelor expirate va ajunge la 1.515.571.

 

alba24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns