Promisiunea neonorată a lui Fritz: “Dacă voi deveni primar, primul lucru ar fi să mă uit la fișa postului fiecărui funcționar din primărie, să vedem dacă e cine trebuie acolo pe posturile astea” (VIDEO)

Promisiunea neonorată a lui Fritz: “Dacă voi deveni primar, primul lucru ar fi să mă uit la fișa postului fiecărui funcționar din primărie, să vedem dacă e cine trebuie acolo pe posturile astea”

Amenzile încasate de funcționarii Direcției Generale de Urbanism a Primăriei Timișoara de la Inspectoratul de Regional în Construcții (IRC) Vest n-au încetat o dată cu dispariția lui Nicolae Robu din instituție, dovadă că nu era vorba de nici un război pornit de inspectoratul în construcții cu fostul primar, ci unul împotriva imposturii din cadrul direcției respective din primărie.

Activistul civic Lucian Mugur Șerdean – care a pornit, de ani buni, propria cruciadă împotriva ilegalităților din primărie – a solicitat conducerii de la București a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) detalii despre amenzile primite în ultimele trei luni de urbaniștii timișoreni. Domnului Șerdean i s-a comunicat că în luna ianuarie au fost încheiate de către inspectorii IRC Vest cinci procese-verbale de contravenție pentru contravenții comise de funcționarii primăriei în anii 2020, 2019 și chiar 2017.

Amenzi de zeci de mii de lei

Le luăm pe rând. Un proces-verbal de constatare și sancționare a contravenției din 22 ianuarie 2021 a fost întocmit pentru neemiterea certificatului de urbanism nr. 1030/16.03.2020 în termenul prevăzut la art. 6 alin. 2 din Legea 50/1991, precum și emiterea acestuia cu date incomplete, iar cel amendat cu suma de 10.000 de lei a fost șeful de serviciu al Direcției Generale de Urbanism, Gabriela Borcsi. Pentru motivele invocate mai sus, au fost amendați, prin PV-uri distincte, tot în 22 ianuarie și tot cu câte 10.000 de lei fostul arhitect-șef și fostul primar al Timișoarei, Sorin Ciurariu și Nicolae Robu.

Un alt proces-verbal de contravenție, întocmit în 28 ianuarie 2021, vorbește despre emiterea autorizației de construire nr. 1740/24.12.2019 în lipsa dovezii titlului asupra terenului în copie legalizată, pentru un P.O.T. (procent de ocupare a terenului) de 61,75% (P.O.T. maxim admis = 40%), având la bază o documentație incompletă, precum și în baza certificatului de urbanism nr. 5388 din 15.12.2017 emis incomplet și cu date eronate.

Amenda de 15.000 de lei a fost încasată de către funcționarul responsabil cu verificarea documentației din cadrul direcției de urbanism (numele este anonimizat în răspunsul ISC). O amendă cu același cuantum și pentru aceleași fapte a primit și fostul arhitect-șef al Timișoarei, Sorin Ciurariu. Una peste alta, 60.000 de lei trebuie să scoată din buzunar persoanele menționate mai sus doar în contul celor cinci procese-verbale încheiate în luna ianuarie…

Răzbunarea contravenienților

În loc să demareze operațiunea de curățenie în cadrul Direcției Generale de Urbanism, fostul primar Nicolae Robu, acompaniat de omul său de încredere plantat în funcția de secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Cătălin Iapă, s-a declarat, în repetate rânduri, victimă a zelului inspectorilor în construcții. Acum, în urma reorganizării Ministerului Dezvoltării, IRC Vest urmează să dispară, astfel că funcționarii incompetenți sau/și de rea-credință din Direcția Generală de Urbanism a Primăriei Timișoara pot răsufla ușurați. Cu atât mai mult, cu cât șefa Serviciului de Resurse Umane, Rodica Aurelian, le ține spatele și nu vrea, în ruptul capului, să comunice public ce pregătire au respectivii funcționari.

Duși cu zăhărelul

În 13 ianuarie 2021, am solicitat primăriei să ne pună la dispoziție lista cu nume, prenume, facultatea și specializarea absolvită a funcționarilor care procesează autorizații de construire, certificate de urbanism și planuri urbanistice zonale, cu specificarea în dreptul fiecărui angajat a tipului de document elaborat, AC, CU sau PUZ.

CITEŞTE ŞI: Dominic Fritz va fi cel mai ”gras” caz al DNA. O spune fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu

În 25 ianuarie, primăria ne-a informat că ne va trimite răspunsul în termenul maxim prevăzut de Legea 544/2001, 30 de zile. După 42 de zile de la expedierea solicitării nu avem nici un răspuns. Nu știm în ce stadiu se află edificarea pereților de sticlă ai primăriei – dacă e tot la faza de proiect sau într-o fază mai avansată -, dar ne permitem să-i transmitem primarului Dominic Fritz că viitorul nu arată deloc roz în această privință. Aici nu mai este vorba de digitalizare, de reconstruire din temelii a site-ului instituției sau de realizarea unei baze de date minuțioase – toate acestea fiind operațiuni cronofage -, ci de mușamalizare, de ascundere a adevărului cu privire la impostura din primărie.

Candidatul Fritz spunea una, primarul Fritz face alta

În 10 august 2020, într-un interviu dat colegilor de la Digi 24, candidatul Dominic Fritz răspundea astfel la întrebarea “Care ar fi primul lucru pe care l-ați face, dacă ați fi ales primar?”: “Primul lucru ar fi să mă uit la fișa postului fiecărui funcționar din primărie și la toată structura organizațională a primăriei, să vedem cine face ce, de cine avem nevoie și dacă e cine trebuie acolo pe posturile astea”.

Una a promis candidatul Fritz, alta a făcut primarul cu același nume. Dominic Fritz nu a pornit la vânătoare de impostori nici în prima zi, nici în a doua și nici măcar după patru luni de la preluarea mandatului, ci alta a fost prima sa grijă: angajarea a șase consilieri personali.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Promisiunea neonorată a lui Fritz: “Dacă voi deveni primar, primul lucru ar fi să mă uit la fișa postului fiecărui funcționar din primărie, să vedem dacă e cine trebuie acolo pe posturile astea” (VIDEO)

  1. va solicit de ani de zile sa publicati o fotocopie a unei chitante de plata a unei amenzi platite de robu ca primar, ca sa ma conving ca toate acestea, de fapt, sunt achitate de catre mine ca cetatean, chiar si de dvs CB

  2. În 4 ani ne întoarcem în epoca de piatră cu Fritz ,deja plîngem zi și noapte cu asemenea specimene rar ,USRistulplus ne-a dat țeapă. 

Lasă un răspuns